spot_img
33.5 C
Rafina
Δευτέρα, 31 Αυγούστου, 2026
spot_img

Στο νοσοκομείο η Βέφα Αλεξιάδου: Η περιπέτεια με την υγεία της

 

 

Τέλος στις φήμες για την υγεία της έβαλε η Βέφα Αλεξιάδου που μίλησε στην εφημερίδα «On time» και την Σάσα Σταμάτη, με αφορμή τη φωτογραφία που ανέβασε η ίδια πριν από λίγες μέρες, αλλά και τη λάθος δόση φαρμάκου που της έδωσαν στο φαρμακείο και την οδήγησε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

«Δεν ξέρω πού τη βρήκαν τη φωτογραφία μου. Δεν με ενδιαφέρει. Η φωτογραφία μπήκε κατά λάθος στο Facebook, είναι πολύ παλιά, την ώρα που κοιμάμαι. Γελούσα, γιατί ο κόσμος με ρωτούσε αν είμαι καλά. Είμαι μια χαρά στην υγεία μου. Έδινα συνταγές για κέικ και ο κόσμος με ρώταγε αν είμαι καλά», είπε η Βέφα Αλεξιάδου.

Στη συνέχεια η Βέφα Αλεξιάδου αναφέρθηκε στην περιπέτειά της που την οδήγησε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

«Εγώ στέλνω μια κοπέλα στο φαρμακείο να πάρει τα φάρμακα. Έχω πρόβλημα με το κεφάλι μου, επειδή δεν μπορούσα να το κρατήσω όρθιο. Πήγα σε νευρολόγους ορθοπεδικούς. Επί δέκα μήνες δεν μπορούσα να σηκώσω το κεφάλι μου όρθιο κι έτρεχα σε γιατρούς. Έκανα φυσικοθεραπείες. Για να σε δω, έπρεπε να πιάσω το κεφάλι μου. Δεν μπορούσα να μαγειρέψω. Όταν καθόμουν στην καρέκλα, ήμουν μια χαρά.

Τελειώνω τη βιογραφία μου και με πιάνει μια ανορεξία και ξαφνικά από την πείνα πέφτω. Με παίρνει μια φιλενάδα μου και με πάει στο ΕΣΥ. Μου έβαλε ορό η γιατρός και με συνέφερε. Αφού συνήλθα, μου δίνει δυο φάρμακα. Και μου είπε “αυτά τα δύο φάρμακα θα τα πάρετε μέχρι να τελειώσουν”. Παίρνω την πρώτη μέρα τα χαπάκια και το ένα και το άλλο και την άλλη μέρα σηκώθηκε το κεφάλι μου όρθιο. Και από εκεί και πέρα μπήκα σε κορτιζόνη, γιατί έχω μυοπάθεια. Το μόνο φάρμακο που με στηρίζει είναι η κορτιζόνη. Την κορτιζόνη κάποια στιγμή την κατεβάσαμε στα 4 mg, πριν από περίπου δύο χρόνια. Παίρνω, λοιπόν, τα φάρμακά μου και δεν κοιτάω το κουτάκι τι λέει.

Και ξαφνικά μελανιάζουν τα χέρια μου και άνοιξαν πληγές. Εγώ με τα 4 mg που έπαιρνα, αν χτυπούσα το χέρι μου, μελάνιαζα. Τα χέρια μου ήταν γεμάτα μελανιές. Έκαναν λάθος στο φαρμακείο και μου έδωσαν κουτάκι με 16 mg κορτιζόνη, αλλά δεν το πρόσεξα. Δεν κοιτάω το κουτί. Όταν ξέρω ότι παίρνω την κορτιζόνη από το ίδιο φαρμακείο δύο χρόνια, γιατί να το κοιτάξω; Αυτό έγινε πριν από δεκαπέντε μέρες. Πήγα στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”. Είπα στον κόσμο: “Όχι μόνο τη συνταγή, να κοιτάτε και το κουτάκι”» εξομολογήθηκε η Βέφα Αλεξιάδου.

Στο πλευρό της «εθνικής μας μαγείρισσας» βρίσκεται και η εγγονή της αδελφής της, Αλίκη, η οποία δήλωσε στην εφημερίδα: «Βρέθηκε ξαφνικά στο ΕΣΥ Πολυγύρου και στη συνέχεια πήγαμε στο “Παπανικολάου”, που εφημέρευε. Έμεινε εκεί τρεις μέρες. Εκεί είδαν ότι η υπερβολική δόση κορτιζόνης επηρέασε το δέρμα της, κατέστρεψε το δέρμα της, γι’ αυτό άνοιγε πληγές κι ευτυχώς σώθηκε το νεφρό της – δεν έπαθε κάτι πιο σοβαρό. Νοσηλεύθηκε τρεις μέρες και την τρίτη μέρα ήρθε στο σπίτι της. Τα τελευταία χρόνια μένει στο εξοχικό της στη Χαλκιδική, γιατί εδώ αγαλλιάζει, είναι η θάλασσα, είναι το σπίτι της, η αυλή, τα λουλούδια της και αισθάνεσαι πιο άνετα».

Δείτε τη φωτογραφία

Αυτή την εβδομάδα

Βασιλόπουλος: Πρόχειρες λύσεις με προσθήκη κλιματιστικών ισοδυναμούν με μόνιμο ενεργειακό κόστος

​ Δανειζόμαστε συνειδητά την εισαγωγή του ίδιου του Δελτίου Τύπου της...

Πικέρμι: ”Οι Ισοβίτες” την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου από το Σινέ Σχολείο

Η ταινία «Οι Ισοβίτες» (2008) του Θόδωρου Μαραγκού είναι...

Κυψέλη: Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος του βρέφους – Εντοπίστηκαν περισσότερα από δέκα τραύματα

Σε εγκληματική ενέργεια αποδίδεται ο θάνατος του βρέφους που...

Ομάδα «Κόμβος»: Το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την κυκλοφοριακή ασφυξία σε 54 σημεία της Αθήνας

Στους δρόμους της Αττικής αναμένεται να αναπτυχθεί μέσα στις...

Σοφία Ζαχαράκη: Σχεδόν 1 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των κατασκηνώσεων στο Ζούμπερι

Σχεδόν 1 εκατ. ευρώ εξασφαλίστηκε για την αναβάθμιση των...

ΝΕΑ

Πικέρμι: ”Οι Ισοβίτες” την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου από το Σινέ Σχολείο

Η ταινία «Οι Ισοβίτες» (2008) του Θόδωρου Μαραγκού είναι...

Αυλαία για τις θερινές εκπτώσεις: Χαμηλός τζίρος και «μάχη» για το καθεστώς των προσφορών

Ολοκληρώνονται σήμερα, 31 Αυγούστου, οι θερινές εκπτώσεις, αφήνοντας πίσω...

Αργυρούπολη: Καταγγελία 46χρονου για απόπειρα απαγωγής – Τον πυροβόλησαν στον ώμο

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα για ένα σοβαρό περιστατικό...

Σε έξαρση οι τηλεφωνικές απάτες: Παριστάνουν τους τεχνικούς και αρπάζουν χρήματα και κοσμήματα

Νέες διαστάσεις λαμβάνουν οι τηλεφωνικές απάτες, με οργανωμένες ομάδες...

RPN.GR