Στο προσκήνιο και πάλι το σκάνδαλο με την έκδοση πλαστών αδειών απο το Λιμεναρχείο Ραφήνας!

1227

Πέρασαν επτά χρόνια , απο τότε που διαβάσαμε στο rpn.gr την υπόθεση που απασχόλησε το πανελλήνιο και αφορούσε την έκδοση των πλαστών αδειών χειριστών ταχυπλόων σκαφών που έφερε ως εμπλεκόμενο το Λιμεναρχείο Ραφήνας.

Η υπόθεση έρχεται και πάλι το προσκήνιο και εκδικάζεται την Παρασκευή, 21/02/2020, στο Ε’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης , την οποία ξεσκέπασε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος, και για παθητική δωροδοκία, ψευδείς βεβαιώσεις κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση είναι οι τότε “αρμόδιοι” του Λιμεναρχείου και ένας ιδιοκτήτης εταιρείας εκπαίδευσης χειριστών ταχυπλόων. 

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων τότε διαπίστωσε σωρεία πλαστογραφιών , παρατυπιών και λοιπών “αδικημάτων” τα οποία προξένησαν μεγάλη οικονομική ζημία στο Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού, ενώ ήταν τόσες πολλές οι εκδοθείσες πλαστές άδειες, που ακόμη και σήμερα συλλαμβάνονται στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο οδηγοί με πλαστές άδειες που εκδόθηκαν απο το Λιμεναρχείο Ραφήνας.

Δ.Α