Στον απόηχο της συζήτησης – εκτός ημερησίας διάταξης-του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου!

254
SONY DSC

Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι λέει ο σοφός ελληνικός λαός και μπαίνουμε κατ’ ευθείαν στο θέμα για όσα είδαμε και ακούσαμε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου.

Συζήτηση ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Πρόταση-εισήγηση , απο τον Μ. Βουδούρη, για δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Το κέντρο αυτό σύμφωνα με την εισήγηση θα αποτελεί μια καινούργια ΔΟΜΗ για τον Δήμο και θα αφορά κατά κύριο λόγο παιδιά μεΑ με στόχο την ανάπτυξη δραστηριοτήτων κατάλληλων γι΄αυτά τα παιδιά. Το πρόγραμμα αυτό επιδοτείται για μια τριετία με κονδύλια του ΕΣΠΑ. Στην Αττική υπάρχουν μόνο τρεις παρόμοιες δομές και ουσιαστικά λειτουργεί μόνο η μία (στη Παλλήνη). Ο ελάχιστος αριθμός παιδιών που μπορεί να φιλοξενήσει ανέρχεται στα 15 παιδιά (στο “Κέντρο” που υπάρχει στις εγκαταστάσεις του Κ.Υ. Ραφήνας είναι ήδη 75 παιδιά). Το πρόγραμμα επιδότησης από το ΕΣΠΑ προβλέπει διάθεση ετήσιας πίστωσης 5.000€ για κάθε παιδί μεΑ και 1.330€ για κάθε άλλο παιδί.

Δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς “Δεν θα επιτρέψω καουμπόικες μεθόδους σε κανένα κάτοικο του Δήμου, απέναντι σε υπαλλήλους του Δήμου.”

Τα παραπάνω ανέφερε ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, με αφορμή τον “προπηλακισμό” υπαλλήλου του Δήμου στη Διώνη. “Όποιος θέλει τέτοιες μεθόδους να έρθει σε μένα” ανέφερε ο Δήμαρχος.

Παναγιώτης Γαβριήλ (πρόεδρος δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής)

Αναφέρθηκε πρωτίστως στις φθορές που προκάλεσαν άγνωστοι στο Γυμνάσιο Ραφήνας, στην προσπάθειά τους να διαρρήξουν το κυλικείο. Επίσης αναφέρθηκε και αυτό στο ευχάριστο νέο της ίδρυσης του Κέντρου δια Βίου μάθησης.

Αντώνης Παλπατζής “Δεν χωράμε έτσι όπως έχετε διαρρυθμίσει το χώρο”

Αφού ζήτησε απο τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου να αναφερθεί στη δικαιολογημένη απουσία του επικεφαλής της δημ. παράταξης και τ. Δημάρχου Βασίλη Πιστικίδη, ζήτησε να γραφτεί στα πρακτικά και η μείωση των τελών ύδρευσης για το 2020 κατά 10%

Δημήτρης Αντωνάκος