spot_img
11.8 C
Rafina
Κυριακή, 11 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στην κεντρική πλατεία Ραφήνας για τον θάνατο του εργάτη στο Ντράφι – rpn

 

 

 

Ραφήνα: Πικετοφορία καταγγελίας για νέο εργατικό δυστύχημα – Σοκ από τον θάνατο εργάτη στο Πικέρμι

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πικετοφορία στην κεντρική πλατεία της Ραφήνας καλεί σήμερα Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, με αφορμή το νέο τραγικό εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο Πικέρμι και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός εργάτη εν ώρα εργασίας.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια εργασιών αποψίλωσης και καθαρισμού οικοπέδου, όταν ο άτυχος εργαζόμενος ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρο καλώδιο υπό τάση, το οποίο φέρεται να προσπάθησε να μετακινήσει, αγνοώντας τον κίνδυνο. Η επαφή του με το καλώδιο προκάλεσε θανάσιμη ηλεκτροπληξία, αφήνοντάς τον νεκρό επί τόπου.

Σφοδρή καταγγελία από το Εργατικό Κέντρο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Αν. Αττικής εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος, καταγγέλλοντας παράλληλα τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν σε πολλούς χώρους, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως μια “αρένα θανάτου” για τους εργαζόμενους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Οι όποιες δομές ελέγχου είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες. Οι επιθεωρήσεις εργασίας είναι υποστελεχωμένες και περιορίζονται σε συμβουλευτικό ρόλο, χωρίς δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης. Οι εργαζόμενοι αφήνονται να εργάζονται σε ναρκοπέδια, με τα θανατηφόρα ατυχήματα να είναι πια σχεδόν καθημερινά.»

Ζητούν άμεση διερεύνηση και απόδοση ευθυνών

Το Εργατικό Κέντρο απαιτεί άμεση διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αποδοθούν ευθύνες τόσο στον ΔΕΔΔΗΕ, όσο και στην κυβέρνηση, σχετικά με την ύπαρξη ενεργού καλωδίου σε σημείο όπου εκτελούνταν εργασίες.

«Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να εξηγήσουν γιατί υπήρχε καλώδιο υπό τάση στο συγκεκριμένο οικόπεδο και ποιος είχε την ευθύνη για την επίβλεψη και τη συντήρησή του.»

Κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή

Η σημερινή πικετοφορία στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Ραφήνας αποτελεί μια πρώτη αντίδραση, με το Εργατικό Κέντρο να καλεί όλους τους εργαζόμενους, σωματεία και πολίτες να συμμετάσχουν δυναμικά, “για να μη θρηνήσουμε άλλο ένα θύμα στη σιωπή”.

Πικέρμι: Τραγωδία στο Ντράφι – Εργάτης σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία ενώ καθάριζε οικόπεδο – rpn

 

ΠΗΓΗ:90.2gr

Αυτή την εβδομάδα

Το Grok “γδύνει” και την πίστη των γυναικών – Αφαιρεί μπούργκα, χιτζάμπ και ράσα μοναχών

Η χρήση του Grok, του chatbot τεχνητής νοημοσύνης της...

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανής για σούζες στην Αττική

Στη σύλληψη τριών μοτοσικλετιστών που έδιναν ραντεβού για σούζες στην Αττική...

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 11/1- rpn

Οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

Θερμαινόμενοι δημοτικοί χώροι σε Ραφήνα και Πικέρμι, την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου – rpn

Λόγω των σημαντικά χαμηλών θερμοκρασιών που  αναμένονται αύριο, Δευτέρα...

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και ναζιστικούς χαιρετισμούς σε επίλεκτη ομάδα στρατού

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν βρεθεί στο επίκεντρο σοβαρού...

ΝΕΑ

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανής για σούζες στην Αττική

Στη σύλληψη τριών μοτοσικλετιστών που έδιναν ραντεβού για σούζες στην Αττική...

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 11/1- rpn

Οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

Θερμαινόμενοι δημοτικοί χώροι σε Ραφήνα και Πικέρμι, την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου – rpn

Λόγω των σημαντικά χαμηλών θερμοκρασιών που  αναμένονται αύριο, Δευτέρα...

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και ναζιστικούς χαιρετισμούς σε επίλεκτη ομάδα στρατού

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν βρεθεί στο επίκεντρο σοβαρού...

Έκτακτο δελτίο για τριήμερο κύμα ψύχους – Πού θα χιονίσει

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία...

Κανονικά αναχωρούν τα πλοία από Ραφήνα και Λαύριο – rpn

Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια έχουν αρχίσει να εκτελούνται κανονικά από...

RPN.GR