spot_img
11.5 C
Rafina
Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την Παλαιστίνη – RPN

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα χθες Τεταρτη 21 Μαίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδος και της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων». Η συγκέντρωση είχε ως βασικό αίτημα τον άμεσο τερματισμό της αιματοχυσίας στη Γάζα και την άρση του αποκλεισμού που έχει επιβληθεί από το Ισραήλ, με αποτέλεσμα να απειλούνται χιλιάδες ζωές, κυρίως βρεφών και παιδιών, λόγω έλλειψης ανθρωπιστικής βοήθειας.

Διαδηλωτές από διάφορες οργανώσεις, σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, αλλά και μεμονωμένοι πολίτες, έδωσαν δυναμικό παρών, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», «Σταματήστε τη γενοκτονία» και «Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη». Τα πανό και τα συνθήματα εξέφραζαν την οργή και την αγωνία για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, όπου σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 14.000 βρέφη κινδυνεύουν να πεθάνουν μέσα σε 48 ώρες αν δεν φτάσει άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια.

Η αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, διακόπτοντας τη ροή των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, λόγω της μαζικής συμμετοχής. Οι διοργανωτές τόνισαν πως η σφαγή του παλαιστινιακού λαού δεν μπορεί να συνεχιστεί με τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας και κάλεσαν για ενότητα και αλληλεγγύη, ζητώντας μια ελεύθερη Παλαιστίνη και τερματισμό της βίας.

 

 

 

 

Αυτή την εβδομάδα

Παραδόθηκε το νέο παρκέ στο Κλειστό Γυμναστήριο Διώνης

Παραδόθηκε το νέο παρκέ στο Κλειστό Γυμναστήριο Διώνης Σήμερα παραδόθηκε...

Συγκινητικό «αντίο» στον Αλμπέρτο Εσκενάζυ – rpn

Σε μια τελετή γεμάτη συναίσθημα, αξιοπρέπεια και σιωπηλή αγάπη,...

ΝΕΑ

Παραδόθηκε το νέο παρκέ στο Κλειστό Γυμναστήριο Διώνης

Παραδόθηκε το νέο παρκέ στο Κλειστό Γυμναστήριο Διώνης Σήμερα παραδόθηκε...

Συγκινητικό «αντίο» στον Αλμπέρτο Εσκενάζυ – rpn

Σε μια τελετή γεμάτη συναίσθημα, αξιοπρέπεια και σιωπηλή αγάπη,...

Δημήτρης Μισοκοίλης: Διαδρομές ζωής, ήσυχες αλλά βαθιές

Ο Δημήτρης Μισοκοίλης είναι από εκείνους τους ανθρώπους που,...

ΕΥΔΑΠ: 17 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αλλαγές στα τιμολόγια του νερού

Διευκρινίσεις σχετικά με την εισήγησή της προς την ΡΑΑΕΥ για...

Η «μαύρη Παρασκευή» της Αθήνας: 45 χρόνια από τη νύχτα που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή – rpn

Ημερολόγιο: 19 Δεκεμβρίου 1980. Παρασκευή. Ξημερώνει, αλλά η Αθήνα...

RPN.GR