spot_img
33.9 C
Rafina
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, 2026
spot_img

Συγκλονιστική εκδήλωση στη Ραφήνα για τον αυτισμό – κατάθεση ψυχής από τους γονείς (φωτο- βίντεο)

Πάνω από τρεις ώρες διήρκεσε η συγκλονιστική εκδήλωση- ενημέρωση για τον αυτισμό, εχθές Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου, στο Πνευματικό Κέντρο της Ραφήνας- Πικερμίου, μια εκδήλωση γνωριμίας και ευαισθητοποίησης για τις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, η οποία διοργανώθηκε από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Ραφήνας Πικερμίου. Η δράση υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου. Παρούσα η Δήμαρχος Δήμητρα Τσεβά και οι αντιδήμαρχοι Χριστίνα Λαμπίρη, Νίκος Ψωμάς, Γιώργος Δουβίτσας και Σωτήρης Σκούφος, όπως και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Μαρία Αποστολάκη, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό.

Παρόντες επίσης ο π.Δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παύλος Μπατάλης,  Αλ.Ευαγγέλου, Θωμάς Μαυρογόνατος, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Κωνσταντίνα Μακρή, οι κοινοτικοί σύμβουλοι Κλαίρη Λιάβα, Διονυσία Παπασπύρου και Παναγιώτης Μαυρομμάτης, και πολύς κόσμος, κυρίως γυναίκες.

Καταρτισμένοι ψυχολόγοι και εκπαιδευτικοί, αλλά και σπουδαίοι γονείς με παιδιά στο φάσμα έκαναν κατάθεση ψυχής, σ’ αυτή τη διαδρομή αποδοχής του απείρου. Μας μίλησαν για τα χιλιάδες χιλιόμετρα που κάνουν, και τις χιλιάδες ώρες που βρίσκονται στα δρομολόγια προκειμένου να καλύψουν όλες τις δραστηριότητες των παιδιών τους, όπως και για την δημοτική υποστηριζόμενη δομή που θα γίνει στη Ραφήνα, όπως μας πληροφόρησε η Τζούλια Σταυρίδου, Σύμβουλος ψυχικής υγείας και μέλος του Δ.Σ ΄΄Η Παμμακάριστος”
”Δεν θέλουμε να μας λυπάστε, θέλουμε συμπαράσταση” ήταν το μήνυμα της βραδιάς από την Αλεξάνδρα Συρογιάννη, η οποία είχε την επιμέλεια και την παρουσίαση της πολύ επιτυχημένης αυτής εκδήλωσης. Η κ.Συρογιάννη είναι Προϊσταμένη τμήματος ελέγχου ποιότητας, έρευνας και συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του Νοσοκομείου Παίδων ”Αγία Σοφία”. Εκτός προγράμματος καλέσθηκαν στο πάνελ ο προπονητής του τζάμπολ αγάπης, ο οποίος είναι και ο ίδιος γονιός παιδιού με αυτισμό Γιάννης Τσαμπρής και ο εθελοντής Γιάννης Ρήγος που μας συγκίνησαν με τις σύντομες ομιλίες τους. Στα τελευταία 3 λεπτά του βίντεο μπορείτε να θαυμάσετε τον Γρηγόρη, έναν πανέμορφο νέο 22 ετών, όπου ως σύγχρονος Αϊνστάιν, έβρισκε αμέσως την ημέρα της εβδομάδος, ακούγοντας την ημερομηνία γέννησης ανθρώπων από το κοινό. Ακολουθεί επίσης πίνακας με τους ομιλητές, οι οποίοι ήταν όλοι κατατοπιστικοί και μας έμαθαν πολλά, ο καθένας από το μετερίζι του.

Στο βίντεο που ακολουθεί και που αξίζει πραγματικά να παρακολουθήσετε, θα αφουγκρασθείτε τα προβλήματα και θα συγκλονιστείτε από τις ομιλίες γονέων των παιδιών, για τον γολογοθά που περνούν, από την στιγμή της γέννησης των παιδιών τους, περνώντας από πολλές ψυχολογικές διακυμάνσεις και από 5 ψυχολογικά στάδια, ανάμεσα στα οποία και η κατάθλιψη, μέχρι να συνειδοτοποιήσουν τελικά τι συμβαίνει. Μάλιστα, όσο νωρίτερα αποδεχθούν το πρόβλημα, τόσο πιο αποτελεσματικά θα βοηθήσουν τα παιδιά τους.

Ρεπορτάζ, φωτογραφίες και βίντεο Κατερίνα Τράση για το rpn.gr.

 

 

Η Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά
Ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Σκούφος
Γ.Τσαμπρής- Αλ.Συρογιάννη- Γ.Ρήγος- Παναγιώτης Μαυρομμάτης

Δείτε πολλές φωτογραφίες πατώντας εδώ

Αυτή την εβδομάδα

Αύριο η μεγάλη Ημέρα Ποδηλάτου στο Πάρκο Καραμανλή

Αύριο η μεγάλη γιορτή για τα παιδιά, την οδική...

Ακίνητα: Στον «πάγο» έως το 2030 ΦΠΑ και φόρος υπεραξίας

Παράταση έως το τέλος του 2030 λαμβάνουν βασικά φορολογικά...

Σέρρες: Ποιος είναι ο βαρυποινίτης που απέδρασε από το νοσοκομείο

Βαρύ ποινικό παρελθόν αποδίδεται στον 40χρονο κρατούμενο αλβανικής καταγωγής,...

Πλήρης Ανακαίνιση Σπιτιού: Πότε Αξίζει και Ποιοι Παράγοντες Επηρεάζουν το Κόστος

Ένα σπίτι που έχει κατασκευαστεί πριν από αρκετές δεκαετίες...

Καιρός: Φθινοπωρινή μεταβολή με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει σταδιακά το σκηνικό του καιρού από σήμερα, Σάββατο...

ΝΕΑ

Αύριο η μεγάλη Ημέρα Ποδηλάτου στο Πάρκο Καραμανλή

Αύριο η μεγάλη γιορτή για τα παιδιά, την οδική...

Ακίνητα: Στον «πάγο» έως το 2030 ΦΠΑ και φόρος υπεραξίας

Παράταση έως το τέλος του 2030 λαμβάνουν βασικά φορολογικά...

Σέρρες: Ποιος είναι ο βαρυποινίτης που απέδρασε από το νοσοκομείο

Βαρύ ποινικό παρελθόν αποδίδεται στον 40χρονο κρατούμενο αλβανικής καταγωγής,...

Πλήρης Ανακαίνιση Σπιτιού: Πότε Αξίζει και Ποιοι Παράγοντες Επηρεάζουν το Κόστος

Ένα σπίτι που έχει κατασκευαστεί πριν από αρκετές δεκαετίες...

Καιρός: Φθινοπωρινή μεταβολή με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει σταδιακά το σκηνικό του καιρού από σήμερα, Σάββατο...

Τραγωδία στη Χαλέπα: Νεκρή 19χρονη σε τροχαίο με μοτοσικλέτα

Μία 19χρονη κοπέλα έχασε τη ζωή της σε τροχαίο...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 12/9

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας Κριός: Φίλε μου Κριέ,...

RPN.GR