Όπως κάθε περίοδο της ζωής μας έτσι και αυτή που διανύουμε έχει τα δικά της ΄μοντέρνα΄ θα έλεγα τρόφιμα. Είναι τρόφιμα τα οποία προωθούνται ως πιο υγιεινά από άλλα, ή υπόσχονται απώλεια κιλών και πολλά άλλα! Τι ισχύει στην πραγματικότητα;
Πάμε να δούμε ορισμένα από αυτά και να τα συγκρίνουμε με άλλα βλέποντας τη θρεπτική τους αξία: Αβοκάντο vs Αχλάδι: Το αβοκάντο είναι εξαιρετικά διαδεδομένο τον τελευταίο καιρό καθώς χαρακτηρίζεται υγιεινό και…. είναι! Υπάρχει όμως παγίδα στην ποσότητα την οποία πρέπει να καταναλωθεί καθώς το αβοκάντο περιέχει 190kcal/100γρ ενώ το απλό καθημερινό μας αχλάδι περιέχει μόλις 41kcal/100γρ
Goji Berry vs raspberry(βατόμουρο) Τα goji berry είναι πολύ θρεπτικά καθώς είναι άριστη πηγή βιταμινών και μετάλλων αλλά θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην ποσότητα που καταναλώνεται καθώς περιέχουν 349kcal/100γρ. Αν όμως επιλέξουμε βατόμουρα γλιτώνουμε πολλές θερμίδες καθώς αυτά περιέχουν μόλις 57,4kcal/100γρ
Λάδι καρύδας vs Ελαιόλαδο: Το λάδι καρύδας έχει συσχετιστεί με διάφορες ευεργετικές δράσεις στην υγεία του ανθρώπου οι οποίες όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί ερευνητικά. Από την άλλη μεριά η βιταμίνη Ε του ελαιολάδου είναι ένα συστατικό του το οποίο συνδέεται με τη διατήρηση της υγείας της καρδιάς σε συνδυασμό με τις πολυφαινόλες του και τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που περιέχει. Συγκρίνοντας την θερμιδική τους αξία το λάδι καρύδας περιέχει 862kcal/100γρ ενώ το ελαιόλαδο 884kcal/100γρ.
Εσείς; Ακόμα αναρωτιέστε;
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ