Συλλαλητήριο για τις απολύσεις στο αεροδρόμιο ”Ελευθ.Βενιζέλος” την Πέμπτη 28/05

449

Την Παρασκευή 22 Μαΐου πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, σύσκεψη σωματείων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος.

Στην σύσκεψη, αφού προηγουμένως οι εκπρόσωποι των Σωματείων συζήτησαν τα προβλήματα του χώρου, αποφάσισαν να καλέσουν όλους τους εργαζόμενους του Αεροδρομίου σε συλλαλητήριο,    την Πέμπτη 28 Μαΐου στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα, σε συντονισμό με τα Σωματεία και το Συνδικάτο  Επισιτισμού Τουρισμού, που οργανώνουν την συγκεκριμένη μέρα δυναμική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης αποφάσισαν με συγκεκριμένες δραστηριότητες το κάλεσμα για το συλλαλητήριο να φτάσει σε όλους τους εργαζόμενους του αεροδρομίου. Τα αιτήματα που αποφασίστηκαν στην σύσκεψη είναι:

  • Καμία απόλυση των εργαζομένων στο χώρο του αεροδρομίου, είτε αυτοί εργάζονται με αορίστου χρόνου σχέση εργασίας, είτε με οποιαδήποτε άλλη.
  • Κάλυψη όλων των ασφαλιστικών και μισθολογικών εισφορών από το κράτος και την εργοδοσία σε ποσοστό 100% του μισθού που λάμβανε ο εργαζόμενος πριν την αναστολή, ανεξάρτητα αν η επιχείρηση είναι σε αναστολή ή όχι.
  • Όσοι εργαζόμενοι απολύονταν την χειμερινή περίοδο και επαναπροσλαμβάνονταν τη θερινή, να συνεχίσουν να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας.
  • Το επίδομα ανεργίας να είναι ανάλογο  του κατώτατου μισθού και όχι σε αυτό το άθλιο επίπεδο που βρίσκεται τώρα.
  • Να καταργηθούν όλες οι ΠΝΠ που έφεραν μέσα στον κορονοϊό και τσακίζουν τους μισθούς και τα δικαιώματά μας.