spot_img
31.1 C
Rafina
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2026
spot_img

Συλλαλητήριο για τον προϋπολογισμό!

 

 

 

Ο κρατικός προϋπολογισμός  που αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ της Τετάρτης 18 Δεκέμβρη αποτυπώνει πλήρως την πολιτική ταυτότητα της κυβέρνησης της ΝΔ και της «ανάπτυξης για όλους», σε μια αντιγραφή του προϋπολογισμού και της «δίκαιης ανάπτυξης» του ΣΥΡΙΖΑ.

 Είναι ένας προϋπολογισμός – καρμανιόλα για τα λαϊκά στρώματα, με τις λαϊκές ανάγκες να συνθλίβονται κάτω από το βάρος της  φοροεπιδρομής και της μείωσης δαπανών σε κρίσιμους τομείς, στην Υγεία-Πρόνοια, στην Κοινωνική Ασφάλιση.

 Τα «πρωτογενή πλεονάσματα» για το 2020 σε όρους ενισχυμένης εποπτείας, αναμένεται να διαμορφωθούν στα 7,026 δισ. ευρώ ο προϋπολογισμός προβλέπει νέα μείωση κατά 500 εκ. ευρώ στο κονδύλι για τις συντάξεις και 182 εκ. ευρώ στις δαπάνες για την Υγεία. Την ίδια στιγμή καταβάλλονται πάνω από 4 δισ. ευρώ (2% του ΑΕΠ) για το ΝΑΤΟ που δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο και το θεωρεί νατοϊκή θάλασσα.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έφτασαν να συμμετέχουν σε 21 ιμπεριαλιστικές αποστολές έξω από τα σύνορα, όταν η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα είναι πλέον καθημερινή και βίαιη.

Ο προϋπολογισμός ολοκληρώνει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων καθώς υλοποιεί τις «μεταμνημονιακές» δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέτρα «σφαγής» του Ελληνικού λαού πάνε μαζί με την ταυτόχρονη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων κατά 500 εκ. ευρώ.

Το κλίμα εφησυχασμού με το αφήγημα της κανονικότητας και της ανάπτυξης που επιχειρείται μέσω  της κυβερνητικής προπαγάνδας, είναι παραπλανητικό καθώς οδηγεί στην επιδείνωση της ζωής του λαού με στόχο να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των πολυεθνικών και μονοπωλιακών ομίλων.

Συνάδελφοι

Απέναντι σ΄ όλα αυτά είναι αναγκαίο να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση διεκδικώντας αιτήματα που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ

Απευθύνουμε Κάλεσμα Συμμετοχής Αποστράτων

Στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα,  και εκατοντάδες σωματεία, σε όλη τη χώρα

Για την Αθήνα

Την Τετάρτη  18/12/19,  ώρα 18:30  στα Προπύλαια.

Απαιτούμε:

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.
  • Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα από το PSI αποθεματικά των Ταμείων με ανακεφαλαιοποίησή τους. Να πληρώσουν το κράτος και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
  • Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα, κάλυψη των απωλειών, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού και σύνταξης.
  • Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Απαγόρευση πλειστηριασμών για τις λαϊκές οικογένειες.
  • Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Η παροχή υγείας είναι υποχρέωση του κράτους.
  • Καμιά αλλαγή νόμου που εμποδίζει την ανάπτυξη του αγώνα των εργαζομένων και των διεκδικήσεων τους
  • Όχι στις δαπάνες για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς
  • Καμιά εμπλοκή στις πολεμικές επιχειρήσεις  και τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ. Να επιστρέψουν οι στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.
  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι άλλες Αμερικανονατοϊκές βάσεις.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

17/12/2019

Η γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)

Αυτή την εβδομάδα

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται και για την Τετάρτη 15 Ιουλίου σε όλη την Ανατολική Αττική

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ...

Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος – Κρατά τη βουλευτική έδρα

Την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ...

Διπλή τραγωδία στον Πειραιά: Ποιο ήταν το ζευγάρι που βρέθηκε νεκρό σε ΙΧ μέσα σε γκαράζ

Σοκ προκαλεί στον Πειραιά ο αιφνίδιος θάνατος δύο νέων...

MR BOSS στη Ραφήνα: Καφές, σνακ και καθημερινές αγορές από το πρωί έως τα μεσάνυχτα

Στη Λεωφόρο Φλέμινγκ 47, στο κέντρο της Ραφήνας, το...

Aegean Γιάννης Ρήγος στο Πικέρμι: Όλα για το αυτοκίνητο και τα καύσιμα σε μία στάση

Στο 20ό χιλιόμετρο της Λεωφόρου Μαραθώνος, στο Πικέρμι, στο...

ΝΕΑ

Aegean Γιάννης Ρήγος στο Πικέρμι: Όλα για το αυτοκίνητο και τα καύσιμα σε μία στάση

Στο 20ό χιλιόμετρο της Λεωφόρου Μαραθώνος, στο Πικέρμι, στο...

Αρτέμιδα: Ρεμπέτικα, μπουζούκια και καλή παρέα από την Ενωση Δωδεκανησίων Ανατολικής Αττικής

Ρεμπέτικα, μπουζούκια και καλή παρέα!Σας περιμένουμε σε μια ρεμπέτικη...

Πειραιάς: Νεκροί 28χρονος και 27χρονη μέσα σε αυτοκίνητο σε γκαράζ

Νεκροί εντοπίστηκαν ένας 28χρονος και μία 27χρονη μέσα σε...

RPN.GR