spot_img
26 C
Rafina
Τρίτη, 9 Ιουνίου, 2026
spot_img

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Αττική (2 video)

 

 

 

Τις απογευματινές ώρες την 07/06/2026, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας, της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, της ομάδας ΕΟΕΠ του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, προέβησαν στη σύλληψη τούρκου υπηκόου ο οποίος αποτελεί ηγετικό στέλεχος κυκλώματος διακίνησης μεταναστών και για τον οποίο είχε εκδοθεί εθνικό ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου την 01-05-2026.

 Επιπρόσθετα συνελήφθησαν ακόμα πέντε αλλοδαποί. Συνολικά συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί για παράβαση των νόμων Ν. 3386/05 «Παράνομη είσοδος στη χώρα» όπως τροποποιήθηκε με το νόμο Ν. 5226/25, Ν. 4139/13 «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών», καθώς και των άρθρων 216 και 217 του Π.Κ. «Πλαστογραφία» και 224 του Π.Κ. «Ψευδής κατάθεση».

Ειδικότερα, στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) έχοντας εντοπίσει τις τελευταίες ημέρες την οικία του προαναφερόμενου και θέτοντάς τον σε διακριτική παρακολούθηση   μετέβησαν μαζί με τα στελέχη της ανωτέρω παραγράφου στον Νέο Κόσμο Αττικής όπου εντόπισαν και συνέλαβαν έξωθεν της οικίας του τον ανωτέρω Τούρκο υπήκοο μαζί με έναν ακόμα υπήκοο Τουρκίας ηλικίας 38 και 27 ετών αντίστοιχα. Κατά τη διενέργεια αστυνομικού ελέγχου προέκυψε ότι εις βάρος του 38χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από την Ανακρίτρια Πρωτοδικών Σάμου, ενώ ο 27χρονος στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή του στη χώρα. Επιπρόσθετα, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία πλαστή άδεια οδήγησης Βουλγαρικών Αρχών, την οποία δήλωσε ότι είχε προμηθευτεί έναντι του χρηματικού ποσού των πεντακοσίων ευρώ (500€), καθώς και οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας των ανωτέρω.

Ακολούθησε νόμιμη έρευνα στην οικία του 38χρονου στον Νέο Κόσμο Αττικής, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ9 Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. «ΜΠΡΑΤ», κατά την οποία εντοπίστηκαν τέσσερις αλλοδαποί (1 υπήκοος Συρίας και 3 υπήκοοι Τουρκίας), ηλικίας 39, 25, 24 και 29 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Επίσης, κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

·       ταξιδιωτικά και ταυτοποιητικά έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας, διαφόρων χωρών ,

·       δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας

·       μια μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και

·       πέντε αποδείξεις μεταφοράς χρηματικών ποσών.

 

Επιπλέον, στην κατοχή του 38χρονου βρέθηκε ένα κλειδί αυτοκινήτου, με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας. Με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ9 Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. «ΜΠΡΑΤ», εντός του ΙΧ οχήματος εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 1,9 γραμμαρίων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα, καθώς και το ΙΧ όχημα ως μέσο μεταφοράς. Η ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών πρόκειται να αποσταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Στο Sojo Lab το νέο Speculoos Special Bowl που θα λατρέψουν οι φίλοι των γλυκών

Sojo Lab: Η νέα γλυκιά εμμονή του καλοκαιριού λέγεται...

Ο Ηλίας Fixit με έδρα το Πικέρμι έρχεται στο σπίτι σας και φτιάχνει όλες τις χαλασμένες συσκευές σας!

Ο Ηλίας από τo FIXIT επισκευάζει όλες τις χαλασμένες συσκευές...

Το κατάστημα της ACS στο Πικέρμι αναζητά υπάλληλο Reception για πλήρη απασχόληση

Το κατάστημα της ACS στο Πικέρμι, αναζητά υπάλληλο Reception για πλήρη απασχόληση. Απαραίτητα προσόντα...

Διπλό φονικό στο Αίγιο: Οι αντιφάσεις του 65χρονου, το οινόπνευμα και το «ύποπτο» πλυντήριο

Νέα στοιχεία για το διπλό φονικό στο Αίγιο. Στο επίκεντρο των ερευνών ο 65χρονος σύντροφος της 54χρονης, τα ίχνη αίματος, το οινόπνευμα και τα κρίσιμα εργαστηριακά ευρήματα.

Συνελήφθη 59χρονος- στο σπίτι του βρήκε το Λιμενικό Ραφήνας όπλα και ναρκωτικά

Αναφορικά με τον εντοπισμό και κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών και...

ΝΕΑ

Το κατάστημα της ACS στο Πικέρμι αναζητά υπάλληλο Reception για πλήρη απασχόληση

Το κατάστημα της ACS στο Πικέρμι, αναζητά υπάλληλο Reception για πλήρη απασχόληση. Απαραίτητα προσόντα...

Διπλό φονικό στο Αίγιο: Οι αντιφάσεις του 65χρονου, το οινόπνευμα και το «ύποπτο» πλυντήριο

Νέα στοιχεία για το διπλό φονικό στο Αίγιο. Στο επίκεντρο των ερευνών ο 65χρονος σύντροφος της 54χρονης, τα ίχνη αίματος, το οινόπνευμα και τα κρίσιμα εργαστηριακά ευρήματα.

Συνελήφθη 59χρονος- στο σπίτι του βρήκε το Λιμενικό Ραφήνας όπλα και ναρκωτικά

Αναφορικά με τον εντοπισμό και κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών και...

Β.Μπουρνούς: Παρέμβαση για το ζήτημα των πολεοδομιών- Η απάντηση δεν είναι η απαξίωση της Αυτοδιοίκησης

Παρέμβαση του τ.Δημάρχου Ραφήνας- Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνού Οι πρόσφατες αποκαλύψεις...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική Οδό λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης από το βράδυ της Τρίτης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στην Αττική...

Ραφήνα: 80’s & 90’s Live Party στο Άσπρο Γίδι με τον Χάρη Παπασιδέρη! 

Η πιο διασκεδαστική βραδιά του καλοκαιριού έρχεται στο Άσπρο...

RPN.GR