spot_img
5.7 C
Rafina
Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Σύλλογος Αγίας Τριάδας Ραφήνας: «Βγαίνουμε μπροστά» για το δασικό πρόβλημα

Ο Σύλλογος σηκώνει μπάνερ και ζητά λύση στους δασικούς χάρτες.

 

 

 

Μια από τις πιο ταλαιπωρημένες περιοχές του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, η Αγία Τριάδα (γνωστή και ως «Περιβολάκια»), εξακολουθεί να ζει εδώ και δεκαετίες σε καθεστώς αβεβαιότητας. Οι δασικοί χάρτες και οι χαρακτηρισμοί που έχουν μπει σε πολλές ιδιοκτησίες δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη του οικιστικού ιστού, την τακτοποίηση σπιτιών και την υλοποίηση έργων υποδομής.

Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας αποφάσισε να «βγει μπροστά». Σήμερα σήκωσε μπάνερ διαμαρτυρίας, στέλνοντας μήνυμα σε Δήμο, Πολιτεία και αρμόδιες υπηρεσίες: «Ήρθε η ώρα να λυθεί οριστικά το ζήτημα με τους δασικούς χάρτες και να προχωρήσει ο αποχαρακτηρισμός όπου τεκμηριώνεται οικιστική χρήση».

Ένα πρόβλημα που χρονίζει

Η Αγία Τριάδα έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο ενημερωτικών εκδηλώσεων. Το 2021 και το 2022 έγιναν συναντήσεις στην περιοχή παρουσία δημοτικών αρχών, μηχανικών και ειδικών, με σκοπό να εξηγηθούν τα εμπόδια και οι πιθανές νομικές – τεχνικές λύσεις. Παρ’ όλα αυτά, η υπόθεση παραμένει στάσιμη, εγκλωβίζοντας τους κατοίκους σε μια ιδιότυπη «ομηρία».

Ο ρόλος του Συλλόγου

Ο Σύλλογος Αγίας Τριάδας δεν μένει αμέτοχος. Με συνεχείς παρεμβάσεις, ενημερώσεις και κινητοποιήσεις, επιδιώκει να κρατά το ζήτημα ψηλά στην ατζέντα. Η σημερινή πρωτοβουλία με το μπάνερ έρχεται να υπενθυμίσει πως το πρόβλημα δεν αφορά μόνο νομικούς χαρακτηρισμούς και χάρτες, αλλά την ίδια την καθημερινότητα των οικογενειών που ζουν στην περιοχή.

«Δεν μπορούμε άλλο να περιμένουμε. Θέλουμε λύση για να πάψει η γειτονιά μας να είναι όμηρος γραφειοκρατίας και λαθών δεκαετιών», τονίζουν εκπρόσωποι των κατοίκων.

Αυτή την εβδομάδα

Ζωντανή μουσική κι εκλεκτοί μεζέδες το Σαββατόβραδο στο Mamas- Διασταύρωση Ραφήνας

Ζωντανή μουσική και αστείρευτο κέφι, το ερχόμενο Σάββατο στο...

Εκδήλωση για την κοπή της πίτας από τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Μαραθώνος

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Μαραθώνος υποδέχθηκε το 2026 με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης...

Τραγωδία στη Νότια Αφρική: Σχολικό λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό – Νεκρά 13 παιδιά – rpn

Σοκ και βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει η φονική σύγκρουση...

ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Εκδήλωση με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιεί...

Νέα 48ωρη απεργία των οδηγών ταξί στην Αττική – Ποιες ημέρες σηκώνουν χειρόφρενο – rpn

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν οι οδηγοί ταξί στην...

ΝΕΑ

Ζωντανή μουσική κι εκλεκτοί μεζέδες το Σαββατόβραδο στο Mamas- Διασταύρωση Ραφήνας

Ζωντανή μουσική και αστείρευτο κέφι, το ερχόμενο Σάββατο στο...

Εκδήλωση για την κοπή της πίτας από τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Μαραθώνος

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Μαραθώνος υποδέχθηκε το 2026 με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης...

ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Εκδήλωση με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιεί...

Μενίδι: Μεγάλη φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς εργοστάσιο – Ζημιές και σε διπλανά κτίρια

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει αυτή την ώρα η μεγάλη φωτιά...

Ξεκινούν τα σεμινάρια από το Θεατρικό Εργαστήρι Ραφήνας Πικερμίου – rpn

ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ κηρύσσει την έναρξη των...

RPN.GR