spot_img
13.7 C
Rafina
Σάββατο, 25 Απριλίου, 2026
spot_img

Συμμετοχή σε ποιητικό αφιέρωμα με θέμα «Η συνεισφορά των Επτανήσων στον αγώνα της εθνικής παλιγγενεσίας – Από τη ματιά των ποιητών»

 

 

 

Ο Δήμος Μαραθώνος καλεί όσους κατοίκους ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή με το δικό τους ποίημα, στο ποιητικό αφιέρωμα που διοργανώνει η Ιόνιος Βιβλιοθήκη της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου των διακοσίων ετών από τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, με θέμα: «Η συνεισφορά των Επτανήσων στον αγώνα της εθνικής παλιγγενεσίας – Από τη ματιά των ποιητών».  

Γενικοί όροι συμμετοχής: 

  1. Δικαίωμα συμμετοχής στο ποιητικό αφιέρωμα έχουν ενήλικες, άνω των 18 ετών, που γράφουν στη νέα ελληνική γλώσσα και διαμένουν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
  2. Τα ποιήματα θα έχουν αποκλειστικά ως θέμα την συνεισφορά των Επτανήσων στην εθνική παλιγγενεσία του 1821, θα είναι γραμμένα απαραίτητα στην ελληνική γλώσσα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί επτανησιακή διάλεκτος. Αν το απαιτεί το έργο επιτρέπεται να υπάρχουν λίγες λέξεις σε ξένη γλώσσα.
  3. Τα ποιήματα δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους τριάντα (30) στίχους έμμετρους ή ελεύθερους και πρέπει να είναι δακτυλογραφημένα και όχι χειρόγραφα, σε μορφή word ή pdf. 
  4. Με την αποστολή του έργου ο συμμετέχων αποδέχεται ότι το έργο του θα δημοσιευτεί στην ηλεκτρονική σελίδα της Ιονίου Βιβλιοθήκης καθώς και στο ηλεκτρονικό περιοδικό myeptanisa και παραχωρεί κάθε νόμιμο δικαίωμα στην Ιόνιο Βιβλιοθήκη της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας για αυτό το σκοπό.
  5. Όλα τα ποιήματα θα δημοσιευτούν σε ηλεκτρονικό βιβλίο (ebook), επετειακής έκδοσης για τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων από την απελευθέρωση της Ελλάδας. Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας διατηρεί το δικαίωμα να αξιοποιήσει τα εν λόγω ποιήματα κατά την κρίση της (π.χ. μελοποίηση, απαγγελία από ηθοποιούς κλπ.) Οι συμμετέχοντες παραχωρούν κάθε νόμιμο δικαίωμα που αφορά τα πνευματικά τους δικαιώματα στην Ιόνιο Βιβλιοθήκη της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας για αυτό το σκοπό.
  6. Οι συμμετέχοντες θα στείλουν τα ποιήματά τους είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@ionianlibrary.gr είτε στην ταχυδρομικά στη διεύθυνση ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, Σεπολίων 11 – 104 45 ΑΘΗΝΑ από τις 25 Μαρτίου 2021 έως και τις 25 Μαΐου 2021 (καταληκτική ημερομηνία η οποία θα αποδεικνύεται από την ημερομηνία του σταλθέντος ηλεκτρονικού μηνύματος ή από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου αντίστοιχα).
  7. Στις ανωτέρω διευθύνσεις (email και Ταχυδρομική Διεύθυνση) οι συμμετέχοντες θα αποστείλουν συνοδεία του ποιήματός τους, φωτογραφία τους και ένα σύντομο βιογραφικό τους.

Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν πληροί τους γενικούς όρους αυτού του αφιερώματος θα αποκλείεται, χωρίς ειδοποίηση του συμμετέχοντος.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Χάθηκε στην Γαλήνη Αρτέμιδος- Δίδεται αμοιβή

Στις 21/04 χάθηκε στην περιοχή Γαλήνη Αρτέμιδος. Δεν έχει...

«Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση» για τον Κορινθιακό – Προειδοποίηση Παπαδόπουλου για ισχυρό σεισμό

Σαφές σήμα κινδύνου για την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας...

Ραφήνα: Live σήμερα Παρασκευή στο Άσπρο Γίδι

Σήμερα Παρασκευή 24/04 ζωντανή μουσική στο Άσπρο Γίδι στην...

Βραβεύονται στο Βατικανό οι ήρωες που έσωσαν επιβάτες στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη

Τρεις Έλληνες που διακρίθηκαν για την προσφορά τους στην...

ΝΕΑ

Χάθηκε στην Γαλήνη Αρτέμιδος- Δίδεται αμοιβή

Στις 21/04 χάθηκε στην περιοχή Γαλήνη Αρτέμιδος. Δεν έχει...

Ραφήνα: Live σήμερα Παρασκευή στο Άσπρο Γίδι

Σήμερα Παρασκευή 24/04 ζωντανή μουσική στο Άσπρο Γίδι στην...

Βραβεύονται στο Βατικανό οι ήρωες που έσωσαν επιβάτες στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη

Τρεις Έλληνες που διακρίθηκαν για την προσφορά τους στην...

Παλλήνη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Λ.Μαραθώνος λόγω εργασιών για την αποχέτευση

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Η ΕΥΔΑΠ...

Μικρές πράξεις που σε επαναφέρουν σε σένα

Η καθημερινότητα έχει έναν τρόπο να σε παίρνει μαζί...

RPN.GR