Συναγερμός σήμανε χθες βράδυ 8 Ιουνίου στο Πεδίον του Άρεως, στην Αθήνα, μετά τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου μπροστά από το μνημείο του Ιερού Λόχου. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες απέκλεισαν την περιοχή για να διενεργήσουν ενδελεχείς ελέγχους και να διασφαλίσουν την ασφάλεια του κοινού.
Το ύποπτο αντικείμενο, όπως διαπιστώθηκε μετά από έρευνες, ήταν μια μπλε τσάντα που δεν περιείχε κάτι επικίνδυνο ή ύποπτο. Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην άρση του αποκλεισμού και ο χώρος δόθηκε ξανά στη διάθεση του κοινού.
Η άμεση κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. και η προσεκτική διαχείριση του περιστατικού υπογραμμίζουν την ετοιμότητα των αρχών να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους περιστατικά, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλή λειτουργία των δημόσιων χώρων. Το Πεδίον του Άρεως, ένας από τους σημαντικότερους δημόσιους χώρους της Αθήνας, επανήλθε γρήγορα στην κανονικότητα, χωρίς να προκληθεί αναστάτωση στους επισκέπτες.
Το περιστατικό αυτό υπενθυμίζει τη σημασία της επαγρύπνησης και της άμεσης ανταπόκρισης σε περιπτώσεις που εντοπίζονται ύποπτα αντικείμενα σε δημόσιους χώρους, ώστε να αποφεύγονται πιθανοί κίνδυνοι και να διατηρείται η ασφάλεια στην πόλη.



































