spot_img
23.4 C
Rafina
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Συνάντηση του Δημάρχου Παλλήνης Χρήστου Αηδόνη με τους εκπροσώπους των Πολιτιστικών & Εξωραϊστικών Συλλόγων της πόλης

-«Αυτός ο τόπος θα αποκτήσει πολιτιστική ταυτότητα συγκεκριμένη. Ο Δήμος Παλλήνης θα συναντηθεί με τις αρχέγονες αναφορές του» δήλωσε ο Δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης στην πρώτη του συνάντηση με τους εκπροσώπους των Πολιτιστικών & Εξωραϊστικών Συλλόγων και Εκδοτών των 3 Δημοτικών Ενοτήτων, Ανθούσας – Γέρακα – Παλλήνης που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2024.
Αξίζει να σημειωθεί πως τέτοια θεματική συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τους φορείς Πολιτισμού του Δήμου Παλλήνης δεν έχει ξαναγίνει και εντάσσεται στο νέο τρόπο Διοίκησης και μοντέλου Διαβούλευσης που εισάγει ο Δήμαρχος Χρήστος Αηδόνης.
-Στο «κάλεσμα Πολιτισμού», όπως χαρακτήρισε ο Δήμαρχος τη συνάντηση, ζητήθηκε από τους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς να καταθέσουν τα υπομνήματα τους με στόχο την πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του Δήμου «μέσα από νέες υποδομές και υπηρεσίες, που θα προάγουν τον πραγματικό εξωραϊσμό της τοπικής κοινωνίας».
-Ο κ. Αηδόνης, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, περιέγραψε το πρόταγμα της πολιτικής που θα ακολουθηθεί στον Δήμο λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Πιστεύω ακράδαντα στην κοινωνική παιδεία. Πιστεύω στα εφόδια που δίνει μία οικογένεια ή το σχολείο στη νέα γενιά, όταν αυτή η οικογένεια και αυτό το σχολείο έχουν υποδομές και υπηρεσίες επάνω στις οποίες μπορούν να ακουμπήσουν. Και ο Δήμος, ένας σύγχρονος Δήμος μπορεί και πρέπει να παίξει αυτό τον ρόλο. Και η αναφορά μου ακουμπά τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.
Θεωρώ πως η σωματική και πνευματική καλλιέργεια, είναι αυτές που καθορίζουν την ποιότητα των σχέσεων που αναπτύσσουμε ως τοπική κοινωνία, και πιστέψτε με, πως κοινωνίες που αναδεικνύουν ταλέντα, που εργάζονται επάνω στην καλλιέργεια προσωπικοτήτων, δημιουργούν θετικά πρότυπα που παρασέρνουν τους πάντες προς τη θετική κατεύθυνση. Οι σύλλογοί μας επιτελούν ένα καθοριστικό ρόλο στη διάσωση και μετάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».
-Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνάντηση, δεδομένου ότι παρουσίασαν τόσο το εύρος των δραστηριοτήτων τους αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Επίσης τόνισαν πως αυτό το «κάλεσμα» από τη νέα Διοίκηση του Δήμου αποτέλεσε μία εξαιρετική πρωτοβουλία, μιας και τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούν και μεταξύ τους.
-Στη συνάντηση συμμετείχαν η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Φωτεινή Μπαξεβάνη, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού & Ιστορικής Ανάδειξης της πόλης Θεοδώρα Σιάρκου και ο Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα πολιτιστικών δράσεων Παναγιώτης Δημητρόπουλος, οι οποίοι με τη δική τους σειρά εξήραν την πρωτοβουλία του Δημάρχου αλλά και παρουσίασαν τη μεθοδολογία επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με τους συλλόγους για το επόμενο διάστημα.
-Το παρών ακόμη έδωσαν πολλά στελέχη της Δημοτικής Αρχής.

Αυτή την εβδομάδα

ΕΔΣΝΑ: Πληροφορίες για δίμηνη αργία στον Βασίλη Κόκκαλη – Εκτός της παράταξης Χαρδαλιά

Σε δίμηνη αργία φέρεται να τέθηκε ο πρώην πρόεδρος...

Υπόθεση χειραγώγησης αγώνων μπάσκετ: Να καταθέσει στον ανακριτή επιθυμεί ο Παναγιώτης Γιαννάκης

Την πρόθεσή του να καταθέσει στην ανακριτική έρευνα για...

Υπόθεση Pizza Fan: Κακουργηματικές διώξεις σε βάρος των 23 συλληφθέντων

Ποινική δίωξη για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα ασκήθηκε σε βάρος...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου συνεδριάζει για 15 θέματα την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΑΡΙΘ. 34 Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλεί...

ΝΕΑ

Υπόθεση Pizza Fan: Κακουργηματικές διώξεις σε βάρος των 23 συλληφθέντων

Ποινική δίωξη για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα ασκήθηκε σε βάρος...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου συνεδριάζει για 15 θέματα την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΑΡΙΘ. 34 Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλεί...

Στελέχη του Λ.Σ. στην 37η αποστολή «Σταγόνα Αγάπης» του «Ναυτίλου» στους Λειψούς

Με μια σημαντική και πρωτοποριακή προσθήκη ολοκληρώθηκε η 37η...

RPN.GR