spot_img
30.3 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκη.

 

 

Γ. Πατούλης: Ναυτιλία και νησιωτικότητα βασικοί πυλώνες ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής – Στις προτεραιότητές μας η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών και η προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία

Ζητήματα που αφορούν στην ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, την προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία, την ανακύκλωση, την κρουαζιέρα, τις παραλίες και τον κυκλοφοριακό φόρτο στα λιμάνια, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκη.

Κατά τη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο απόγευμα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία Περιφέρειας Αττικής και Υπουργείου για την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων καθώς και να υλοποιηθούν καμπάνιες ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που αφορούν στην ασφαλή μετακίνηση.

????????????????????????????????????

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομώ  Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σταυρούλα Αντωνάκου, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βασιλική Θεοδωρακοπούλου –Μπόγρη, o σύμβουλος οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Κίμων Λογοθέτης, ο Διευθυντής Λιμενικής Αστυνομίας Πλοίαρχος Χ. Μαρουλάκης και ο Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού Πλοίαρχος Μπότσης.  

Ο Περιφερειάρχης Αττικής αφού αναφέρθηκε στις μεγάλες επενδύσεις που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στο λιμάνι του Πειραιά, επισήμανε ότι πρωταρχικός στόχος είναι η ασφαλής μετακίνηση των επιβατών, η προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικά προβλήματα καθώς και η αποσαφήνιση του θεσμικού πλαισίου που σχετίζεται με τις παραλίες, της τουριστικής και επιχειρηματικής χρήσης θαλάσσιων περιοχών.

«Η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας μας μπορεί να επιτευχθεί μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Ναυτιλία και νησιωτικότητα αποτελούν βασικούς  πυλώνες ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής. Στις προτεραιότητές μας ηασφαλής μετακίνηση των πολιτών και η προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία. Αδιανόητο να μην μπορούν να μετακινηθούν άτομα με κινητικές δυσκολίες σε πλοία.

Απαιτείται η θεσμοθέτηση όρων και προϋποθέσεων για ζητήματα που αφορούν στην προσβασιμότητα και την ανάπτυξη των νησιών του Αργοσαρωνικού».

Ο Υπουργός Γ. Πλακιωτάκης, ζήτησε από τα στελέχη του υπουργείου του να υπάρξει στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να μπορέσουν να υλοποιηθούν μια σειρά από δράσεις. Απευθυνόμενος στον Γ. Πατούλη, υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό που βρίσκεται στη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής καθώς η αυτοδιοικητική του εμπειρία και η συστηματική δουλειά του θα συμβάλουν προκειμένου να αναπτυχθεί κοινός τόπος συνεργασίας.

Στο πλαίσιο των στόχων που ετέθησαν μεταξύ άλλων είναι:

  • Ενημέρωση πολιτών για την ασφαλή μετακίνηση σε λιμένες και πλοία
  • Εξασφάλιση προσβασιμότητας πολιτών με κινητικά προβλήματα στα πλοία
  • Βελτίωση της σηματοδότησης
  • Καθιέρωση του προγράμματος ανακύκλωσης και στα πλοία
  • Προσδιορισμός περιοχών που θα επιτρέπονται ιχθυοκαλλιέργειες με προστασία περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος
  •  Καλύτερος προγραμματισμός αφίξεων και αναχωρήσεων πλοίων για να μην προκαλείται κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους γύρω από το λιμάνι. 

Αυτή την εβδομάδα

Οβελιστήριο των Φίλων: Η τραγανή απόλαυση που αξίζει να δοκιμάσετε στο Πικέρμι

Αν αναζητάτε ένα χορταστικό γεύμα με πλούσια γεύση, η...

Καταγγελία για κλοπές από αυτοκίνητα πυροσβεστών την ώρα της μεγάλης φωτιάς

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν φωτογραφίες από τον χώρο στάθμευσης της...

Σύμη: Εντοπίστηκε και ο όγδοος Γερμανός τουρίστας – Ασφαλείς όλοι οι επιβαίνοντες

Αίσιο τέλος είχε η μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης...

Ναύπλιο: Νεκρός βρέθηκε ο 58χρονος ψυχολόγος που αγνοείτο – Δύο συλλήψεις

Τραγική κατάληξη είχαν οι πολυήμερες έρευνες για τον εντοπισμό...

ΝΕΑ

Καταγγελία για κλοπές από αυτοκίνητα πυροσβεστών την ώρα της μεγάλης φωτιάς

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν φωτογραφίες από τον χώρο στάθμευσης της...

Σύμη: Εντοπίστηκε και ο όγδοος Γερμανός τουρίστας – Ασφαλείς όλοι οι επιβαίνοντες

Αίσιο τέλος είχε η μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης...

Ναύπλιο: Νεκρός βρέθηκε ο 58χρονος ψυχολόγος που αγνοείτο – Δύο συλλήψεις

Τραγική κατάληξη είχαν οι πολυήμερες έρευνες για τον εντοπισμό...

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας από την Παρασκευή – Πού αναμένονται 40άρια

Σε τροχιά νέας ανόδου μπαίνει η θερμοκρασία αυτή την...

Σήμερα στη Νέα Μάκρη η κηδεία του Κώστα Σταμάτη

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Κώστα Σταμάτη θα τελεστεί...

RPN.GR