Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

422

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο Σ. Καφούνη και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Αντικείμενο ήταν οι τρόποι στήριξης και ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρηματιών που βλέπουν τους τζίρους τους να έχουν πέσει κατακόρυφα εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας και αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ενημέρωσε τον κ. Πατούλη πως το οικονομικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κυρίως του εμπορικού κέντρου της Αθήνας είναι ασφυκτικό, επισημαίνοντας πως λόγω και της έλλειψης τουριστών η εμπορική κίνηση έχει πέσει στο ναδίρ.

«Απευθύνουν κραυγή αγωνίας και το κλίμα αβεβαιότητας αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο» ανέφερε ο κ. Καφούνης, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται κινήσεις στήριξης. Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να εξετάσει το ενδεχόμενο να δίνει τη δυνατότητα σε εμπόρους του παραδοσιακού τουριστικού κέντρου της Αθήνας, όπως είναι η Πλάκα και το Μοναστηράκι, να ανοίγουν τα καταστήματά τους όλες τις Κυριακές του χρόνου, επισημαίνοντας ότι υπάρχει και σχετική πρόβλεψη του νόμου.

Ο κ. Πατούλης αναγνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος και αφού υπογράμμισε τη βούλησή του να στηρίξει τους επιχειρηματίες, δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το αίτημα και θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, εντός του προβλεπόμενου νομοθετικού πλαισίου.

Παράλληλα ανέφερε πως η Περιφέρεια προγραμματίζει τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ενώ υπογράμμισε πως θα δοθεί έμφαση στην τουριστική προβολή της Αττικής, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής εκστρατείας, που ήδη έχει εξαγγείλει η Περιφέρεια.