Σύνδεσμος κατοίκων Διώνης ”Ωκεανίς”-Καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους σήμερα να σκεφτούν τι θα ψηφίσουν

200

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΙΩΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Α.Ο.Ο.Α. (ΩΚΕΑΝΙΣ) Τ.Θ. 1019, 19009 – ΡΑΦΗΝΑ Ηλεκτρονική διεύθυνση: syndesmosokeanis@gmail.com. 

Διώνη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 

Αρ. Πρωτ.: 22-2020 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για μιά ακόμη φορά μέσα σε μιά τετραετία ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου επιχειρεί να  επαναφέρει τις λεγόμενες «κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – μονοδρομήσεις» στη Διώνη. Μολονότι η  σχετική «μελέτη», εντελώς ανυπόστατη και φυσικά αποσπασματική, δεν έχει γίνει δεκτή και έχει επιστραφεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής τρείς (3) φορές!!! 

Το θέμα συζητείται με συνοπτικές διαδικασίες σήμερα στο Δημ. Συμβούλιο…. 

Σημειώνουμε ότι η Κοινότητα Πικερμίου με την υπ’αριθμ. 6/2019/18-10-2019 ομόφωνη απόφασή  της έχει λάβει σαφή απορριπτική θέση και εισηγείται την αναγκαιότητα της περιφερειακής  κυκλοφοριακής μελέτης για την είσοδο – έξοδο του οικισμού της Διώνης ενώ παράλληλα πλέον  των 300 κατοίκων της περιοχής έχουν καταθέσει ενυπόγραφα την κατηγορηματική τους αντίθεση  στην ενδεχόμενη εφαρμογή της εν λόγω «μελέτης». 

Πέραν των παραπάνω αγνοείται ως μή υπάρχουσα, στην «μελέτη» η δεύτερη και λίαν επικίνδυνη  είσοδος – έξοδος του οικισμού της Διώνης (οδός Ταϋγέτου) όπου συμβαίνουν πλείστα όσα  ατυχήματα. Για το σημείο δε αυτό, οι τρείς (3) Σύλλογοι της περιοχής (ΔΙΩΝΗ, ΑΙΟΛΙΣ, ΩΚΕΑΝΙΣ)  πολύ πρόσφατα, ομόφωνα δήλωσαν ότι η «κυκλοφοριακή μελέτη» είναι αποσπασματική και κάλεσαν τον Δήμο να επιληφθεί επιτέλους του θέματος. 

Πλέον του αποσπασματικού η «μελέτη» περιλαμβάνει μονοδρομήσεις σε καίριας σημασίας  διασταυρώσεις όπως αυτή των οδών Ηπείρου, Μακεδονίας, Ρούμελης (φαίνεται στη φωτογραφία)  η οποία συγκεντρώνει ολόκληρη τη ροή των οχημάτων της περιοχής Άνω Διώνη / Άγιος  Σπυρίδωνας με τον πλέον αλλοπρόσαλλο τρόπο. 

Τα οχήματα διοδεύονται μέσω της κατηφορικής οδού Κύπρου όπου αναπτύσσονται μεγάλες  ταχύτητες και η «μελέτη» καταργεί έναν άριστο περιφερειακό δρόμο, την οδό Αιγαίου Πελάγους  τη στιγμή που όλες οι πόλεις της χώρας επιζητούν τη λύση των περιφερειακών δρόμων!!! 

Κατόπιν αυτών ΚΑΛΟΥΜΕ 

Όσους Δημοτικούς Συμβούλους λάβουν μέρος στην λήψη απόφασης επί των «κυκλοφοριακών  ρυθμίσεων στη Διώνη» να αναλογισθούν το βάρος της ευθύνης το οποίο επωμίζονται  λαμβάνοντας υπόψιν όσα διεξοδικώς αναλύονται σε σχετικό υπόμνημα του Συνδέσμου  «ΩΚΕΑΝΙΣ» το οποίο τους έχει διανεμηθεί. 

Να λάβουν υπόψιν επίσης όχι την επιμονή του Δημάρχου στην εφαρμογή μιάς εξαιρετικά  πρόχειρης και αποσπασματικής «μελέτης» αλλά τις δυσχέρειες και τους κινδύνους που περικλείει  η τυχόν εφαρμογή αυτής. Ευχόμαστε να μήν κληθούν να λογοδοτήσουν εάν επαληθευτούν οι  φόβοι μας – απόλυτα δικαιολογημένοι αφού ο αρχικός μελετητής (εν έτει 2010) έκρουσε τον  κώδωνα του κινδύνου αναφέροντας ρητά ότι «τυχόν μονοδρομήσεις θα επιφέρουν μεγαλύτερα  προβλήματα από όσα καλούνται να λύσουν». 

Το Διοικ. Συμβούλιο «ΩΚΕΑΝΙΔΟΣ»

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα