Συνεχίζονται τα διαδικτυακά μαθήματα στη Φιλαρμονική Ραφήνας-Πικερμίου

310

Συνεχίζονται κανονικά και αδιάκοπα τα διαδικτυακά μαθήματα στη Φιλαρμονική μας!
Μπορεί η μεγάλη αυτή πανδημία που σαρώνει τον πλανήτη να μας έχει κλείσει όλους στα σπίτια μας, η μουσική εκπαίδευση στη Φιλαρμονική μας καλά κρατεί!
Από την πρώτη κιόλας μέρα που ανακοινώθηκαν τα μέτρα για το κλείσιμο των σχολείων, των πανεπιστημίων αλλά και όλων των φορέων εκπαίδευσης, ο Αρχιμουσικός Γιώργος Καλούδης και οι διδάσκοντες καθηγητές μουσικής, (σε συνεργασία με τους μαθητές και τους γονείς τους), οργάνωσαν ένα σύστημα τηλε-εκπαίδευσης ούτως ώστε όλο αυτό το δύσκολο διάστημα να μπορέσουν οι μαθητές να διατηρήσουν μια στοιχειώδη αλλά απαραίτητη επαφή με τη μουσική αλλά και το μουσικό όργανο το οποίο παίζουν.
“Επιστρατεύθηκαν” λοιπόν οι κατάλληλες εφαρμογές και πλατφόρμες τηλε-εκπαίδευσης και τα μαθήματα ξεκίνησαν άμεσα! Η ανταπόκριση των μαθητών ήταν πολύ θετική και αυτό μας ενθουσίασε ιδιαίτερα!
Στη Φιλαρμονική μας διδάσκουν οι :
α) Ελένη Κεφαλίδου (Θεωρητικά-Σολφέζ-Τμήματα Junior),
β) Χαράλαμπος Βλάχος (Ξύλινα πνευστά),
γ) Βασίλης Βασιλειάδης (Χάλκινα πνευστά) και
δ) Νίκος Μεσημέρης (Κρουστά), όλοι έμπειροι και αξιόλογοι καθηγητές μουσικής.
Ήταν ομολογουμένως μια νέα εμπειρία η διδασκαλία εξ αποστάσεως και για τις δυο πλευρές (δάσκαλος-μαθητής), αλλά η προσαρμογή έγινε σε χρόνο ρεκόρ αποδεικνύοντας πως αν θέλεις πραγματικά να κάνεις κάτι δεν υπάρχουν εμπόδια και δυσκολίες!
Τα μαθήματα που γίνονται αυτή τη στιγμή απευθύνονται στους νέους μαθητές των Θεωρητικών μαθημάτων, καθώς και στους μαθητές που διαθέτουν δικό τους όργανο στο σπίτι κάτι που τους δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιούν αυτά τα μαθήματα από το σπίτι τους.
Ελπίζουμε σύντομα να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε ξανά σε κανονικές συνθήκες και να έχουμε το σύνολο των μαθητών της Φιλαρμονικής πάλι κοντά μας!