Συνεδρίαση δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου : Θέματα εκτός ημερησίας διάταξης (1ο Θέμα ΕΗΔ)

204

Πριν τη συζήτηση των θεμάτων ημερησίας διάταξης και όπως ακούσατε και στην απ’ ευθείας μετάδοση, έχουμε συζήτηση για τα παρακάτω – εκτός ημερησίας διάταξης – θέματα :

  1. Λήψη απόφασης περί “Έναρξης διαδικασίας απαλλοτρίωσης τμήματος ακινήτου κατ’ εφαρμογή της απόφασης 530/218 του Δ.Σ Ραφήνας-Πικερμίου.
  2. Την αποδοχή χρηματοδότησης απο το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” ποσού ύψους 372.000,00€ για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου
  3. Λήψη απόφασης περί τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος 2020 για την ένταξη του έργου “κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου”

Στη ψηφοφορία για το αν δέχονται οι δημοτικοί σύμβουλοι να συζητηθούν τα θέματα μόνο η δημοτική αρχή και η παράταξη Βασιλόπουλου είπαν ΝΑΙ, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η υπόλοιπη αντιπολίτευση είπαν ΟΧΙ.

Και ξεκινάμε με την “ιστορία” του 1ου θέματος.

Για τους αναγνώστες-θεατές που δεν είχαν παρακολουθήσει τότε -και πάλι που μεταδίδαμε live τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου – να τους θυμίσουμε ότι το τμήμα ακινήτου αφορά τμήμα έκτασης 564,58 τ.μ γεωτεμαχίου που βρίσκεται επι της οδού Τζων Κέννεντυ στα περιβολάκια Ραφήνας και περιλαμβάνει τα γραφεία του Συλλόγου της “Αγίας Μαγδαληνής” (κτίσμα 84,00 τ.μ) και ο ιερός Ναός της Αγίας Ειρήνης (39,80 τ.μ). Η ιδιοκτήτης της έκτασης δεν επιθυμεί αντίτιμο για την έκταση που περιλαμβάνει τον ιερό ναό.

Για την απαλλοτρίωση στο Δήμο Ρ-Π έχει ενταχθεί στον Κ.Α.Ε 25.7112.01 πίστωση 44.708,61€

Η Κατερίνα Τράση που παρακολουθεί τη συνεδρίαση, μας μετέφερε το σχέδιο της προς απαλλοτρίωση έκτασης.