Συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Ν.Α. Αττικής μέλη συμμορίας που «άνοιγαν» σπίτια σε Ανατ.Αττική και Περιφέρεια

238

Συνελήφθησαν στα Άνω Λιόσια και στο Ζεφύρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής δύο Έλληνες 23 και 41 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από οικίες σε περιοχές της Αττικής αλλά και της περιφέρειας.

Στη σχηματισθείσα δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, συγκατηγορούμενοι είναι και άλλα μέλη της συμμορίας, με δύο Έλληνες (ένας 23χρονος και ένας 24χρονος) να έχουν ταυτοποιηθεί και να αναζητούνται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι τουλάχιστον από τα τέλη του μήνα Αυγούστου του 2020, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα, αποτελούμενη από πέντε τουλάχιστον μέλη, με διαρκή συστηματική δράση και διακριτούς ρόλους με εναλλασσόμενη σύνθεση, διαπράττοντας διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε περιοχές της Αττικής όπως την Βάρη, το Π. Φάληρο,την Νίκαια και σε άλλα μέρη της ελληνικής επικράτειας όπως την Άρτα και την Πρέβεζα.

=======================================================

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

=======================================================

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της συμμορίας, πρωινές και μεσημβρινές ώρες, μετέβαιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής με το επιχειρησιακό τους όχημα και αφού εντόπιζαν το υποψήφιο προς διάρρηξη σπίτι, μπούκαραν είτε από ανασφάλιστα σημεία εισόδου, όπως πόρτες και μπαλκονόπορτες, είτε παραβιάζοντας αυτά με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων.

Επιπρόσθετα και προκειμένου να δυσχεράνουν την ταυτοποίηση τους, κάλυπταν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με χειρουργικές μάσκες, εκμεταλλευόμενοι τα μέτρα πρόληψης για τη διάδοση του κορονοϊού.

Όσον αφορά τους διακριτούς ρόλους, ο 23χρονος κατηγορούμενος που δεν έχει συλληφθεί, παρέμενε μέσα στο αυτοκίνητο σε κοντινή απόσταση από το σπίτι, ειδοποιώντας τα υπόλοιπα μέλη αν προσέγγιζαν οι ένοικοι ή αστυνομικοί, και μετά τους έπαιρνε και έφευγαν.

Χαρακτηριστικό της επικινδυνότητας των μελών της συμμορίας, συνιστά το γεγονός ότι δε δίστασαν ακόμη και να επιτεθούν, ασκώντας σωματική βία κατά αστυνομικού, ώστε να αποφύγουν επικείμενη σύλληψή τους, αμέσως μετά τη απόπειρα κλοπής από οικία.

Τα κλοπιμαία τα έκρυβαν στην κατοικία του 41χρονου συλληφθέντα, ο οποίος και είχε εγκαταστήσει σύστημα καταγραφής με κάμερες σε διάφορα σημεία έξω από το σπίτι ως μέτρο προειδοποίησης σε ενδεχόμενο εντοπισμού τους.

Από την έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, εξιχνιάστηκαν -11- περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οικίες.

Από τις έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, κοσμημάτων, το χρηματικό ποσό των 4.060 ευρώ, καταγραφικό μηχάνημα αποθήκευσης δεδομένων καμερών επιτήρησης, 5 κάμερες επιτήρησης, 1 οθόνη αναπαραγωγής εικόνας, γάντια και είδη ρουχισμού των κατηγορουμένων που φορούσαν κατά τη διάπραξη των κλοπών, καθώς και το επιχειρησιακό αυτοκίνητο της συμμορίας.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δράση, υπερβαίνει το ποσό των 35.000 ευρώ.

Οι ανωτέρω δύο 23χρονοι ,κατηγορούμενος και συλληφθείς, έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για κλοπές και ληστείες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.