Συνέντευξη της Διευθύντριας του Λυκείου Ραφήνας Αλ.Ταταράκη στο rpn.gr : Μας μιλά για την κατάληψη και τα μέτρα ασφαλείας

1122

 

Πολλά και ενδιαφέροντα μας είπε η Διευθύντρια του Λυκείου Ραφήνας κ.Αλεξάνδρα Ταταράκη .Τι θα γίνει με την κατάληψη, πότε θα αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί ή όχι, ποιά μέτρα έχει πάρει ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου στο Λύκειο, ποιες εργασίες θα ολοκληρωθούν σε λίγες ημέρες στο κτήριο του σχολείου.

 

Σε μια σύντομη επίσκεψή μας πριν από λίγο στο υπό κατάληψη Λύκειο Ραφήνας διαπιστώσαμε ότι όλοι οι υποδιευθυντές και οι καθηγητές ήταν στην θέση τους, παρά το περασμένο της ώρας, φορώντας όλοι μάσκες και τηρώντας όλα τα μέτρα  ασφαλείας, εργάζονταν στα γραφεία τους.

Όπως σας ενημερώσαμε από τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα, οι μαθητές του Λυκείου Ραφήνας προχώρησαν σε κατάληψη, σε συμπαράσταση για το πανεκπαιδευτικό σημερινό συλλαλητήριο της Αθήνας.

Από την ενημέρωση που είχε η Λυκειάρχης κ. Ταταράκη ,αύριο το πρωϊ τα παιδιά θα κάνουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί και αύριο Παρασκευή η κατάληψη.

Σε σχετική μας ερώτηση πόσα παιδιά είναι σε κάθε τάξη, η κ.Ταταράκη μας ενημέρωσε ότι στις μικρές σε μέγεθος τάξεις βρίσκονται 18 παιδιά ενώ στις μεγάλες από 22-27 μαθητές. Οι μεγάλες αυτές τάξεις έχουν πολλά παράθυρα και υπάρχει άπλετος αερισμός.

Επίσης μας αποκάλυψε ότι κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Παναγιώτη Γαβριήλ, εντός λίγων ημερών θα διανοιχθούν νέα παράθυρα στον χώρο του αιθρίου για επιπλέον αερισμό των τάξεων.

Ένα από τα μέτρα που έχουν παρθεί είναι το διάλειμμα εκ περιτροπής για το μισό Λύκειο, κάθε 2 ώρες.

Μιλήσαμε και για τις θερμικές πύλες που υπάρχουν στην είσοδο του Σχολείου και οι οποίες μπορούν να εντοπίζουν υψηλή θερμοκρασία έστω και αν περνάει εκείνη την ώρα μεγάλη μάζα παιδιών και να χτυπάει κόκκινο.

Η κ. Ταταράκη μας διαβεβαίωσε ότι μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί κανένα κρούσμα covid-19 στο Λύκειο.

Την ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες και για τον χρόνο της.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Κατερίνα Τράση