spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Σύνοδος Λονδίνου: Ο σχηματισμός «Συμμαχία Προθύμων» για την Ουκρανία και ο Επανεξοπλισμός της Ευρώπης – RPN

 

 

 

 

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Λονδίνο μια από τις πιο κρίσιμες συνόδους κορυφής με επίκεντρο την Ουκρανία. Η σύνοδος αυτή ήταν μια πρωτοβουλία του Ηνωμένου Βασιλείου και συμμετείχαν 15 ηγέτες από συμμαχικές χώρες του Κιέβου, καθώς και τρεις επικεφαλής διεθνών οργανισμών. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ ήταν ο οικοδεσπότης της συνόδου, η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες.

Η σύνοδος στο Λονδίνο έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την ασφάλεια της Ευρώπης, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη κρίση στις σχέσεις μεταξύ Ουκρανίας και ΗΠΑ. Ο Κιρ Στάρμερ ανακοίνωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ουκρανία θα συντάξουν ένα σχέδιο για να τερματιστούν οι μάχες, το οποίο θα παρουσιαστεί στις ΗΠΑ. Αυτό το σχέδιο αποτελεί μέρος μιας «συμμαχίας προθύμων» που στοχεύει να διασφαλίσει μια δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη στην Ουκρανία.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τόνισε ότι η Ουκρανία χρειάζεται πλήρεις εγγυήσεις ασφαλείας, τόσο οικονομικές όσο και στρατιωτικές. Αυτές οι εγγυήσεις θεωρούνται απαραίτητες για να στηρίξουν την Ουκρανία εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου με τη Ρωσία.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε επίσης την ανάγκη επανεξοπλισμού της Ευρώπης. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της αύξησης των επενδύσεων στον τομέα της άμυνας για μακροχρόνιο χρονικό διάστημα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα σχέδιο για τον επανεξοπλισμό της Ευρώπης στη σύνοδο της 6ης Μαρτίου.

Η Ελλάδα δεν συμμετείχε στη σύνοδο του Λονδίνου, καθώς η συνάντηση θεωρήθηκε μεμονωμένη πρωτοβουλία του Ηνωμένου Βασιλείου και όχι μέρος διεθνούς οργανισμού. Ωστόσο, η Ελλάδα υποστηρίζει την ανάγκη για δίκαιη και βιώσιμη λύση για τον Ουκρανικό λαό και θα επαναλάβει τη θέση της στο επερχόμενο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 6ης Μαρτίου.

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR