Συνοπτικές οδηγίες στους εργαζομένους και στα σχολεία για την πρόληψη από τον covid-19 από τον Ιατρικό Σύλλογο και την Περιφέρεια Αττικής

309

 

Η χρονιά που διανύουμε, σημαδεύεται από την παγκόσμια πανδημία που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός [SARS – COV 2], ο οποίος προφανώς δε φείδεται της χώρας μας. Ήδη αυτήν την περίοδο βιώνουμε, όπως και σχεδόν όλες οι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου, το δεύτερο κύμα έξαρσης κρουσμάτων, που αναγκάζει τη μία μετά την άλλη τις κυβερνήσεις πολλών χωρών της Ευρώπης να λαμβάνουν νέα δραστικά μέτρα για την προστασία του δικού τους πληθυσμού, με σοβαρή όμως επίπτωση στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες για τον αιώνα μας συνθήκες είμαστε όλοι, στο βαθμό που τα μέτρα το επιτρέπουν, υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε την επαγγελματική μας δραστηριότητα. Πρώτον και κυριότερο για τη συνέχιση της παροχής των υγειονομικών, εκπαιδευτικών και άλλων υπηρεσιών και δεύτερο για τη διατήρηση ζωντανής της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της πατρίδας μας.

Η συνέχιση αυτών των δραστηριοτήτων προϋποθέτει την προστασία της υγείας όλων των εργαζομένων σ’ αυτούς τους χώρους, αφ’ ενός για τη διασφάλιση της ζωής τους, αφ’ ετέρου γιατί χωρίς το ανθρώπινο δυναμικό οι υπηρεσίες αυτές δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να παρέχονται.

Στη δική μας Περιφέρεια, την Περιφέρεια Αττικής, στην οποία ζει και δραστηριοποιείται σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας, από την αρχή η δική της Περιφερειακή Διοίκηση σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών πραγματοποίησε και συνεχίζει να πραγματοποιεί μία σειρά δράσεων, με μοναδικό σκοπό την προάσπιση της υγείας των πολιτών της.

Με αυτό το πνεύμα και λαμβάνοντας υπ’ όψη τη νέα έξαρση κρουσμάτων, η οποία μπορεί να επιταθεί περισσότερο λόγω της έλευσης του χειμώνα, συντάξαμε και σας παρουσιάζουμε τις νέες οδηγίες, οι οποίες αφορούν στους εργαζόμενους των πλέον υγειονομικά ευαίσθητων χώρων εργασίας.

Οι οδηγίες μας είναι απλές και κατανοητές κι έχουν ως στόχο να σας βοηθήσουν να συνεχίσετε να παρέχετε τις πολύτιμες υπηρεσίες σας με ασφάλεια. Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας να τις μελετήσετε, καθημερινά ακολουθήστε τις πιστά και αποτελέστε το πρότυπο για τους άλλους εργαζόμενους που απασχολούνται σε ανάλογες μονάδες.

Καλή δουλειά με υγεία και ασφάλεια

Γιώργος Πατούλης

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών & Περιφερειάρχης Αττικής

Διαβάστε ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ COVID-19

H Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ συνέταξαν αναλυτικό οδηγό για την πρόληψη της Covid-19 στους εργαζόμενους 

======================================================

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

======================================================

Γ. Πατούλης :«Αποτελεί προτεραιότητα η προστασία της υγείας όλων των εργαζομένων και η πρόληψη της λοίμωξης Covid-19, στους χώρους εργασίας»

Έναν πλήρη οδηγό για την πρόληψη της Covid-19 που απευθύνεται στους εργαζόμενους διαφόρων κατηγοριών, συνέταξε η Επιστημονική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ.

Έγκριτοι επιστήμονες επεξεργάστηκαν τις οδηγίες πρόληψης του κορωνοϊού, για τους εργαζόμενους στα σχολεία, τις Μονάδες Παραγωγής και Διακίνησης Τροφίμων, στα γραφεία, στην καθαριότητα, σε τεχνικές υπηρεσίες, σε χώρους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σε κλειστές Δομές Φιλοξενίας Ευπαθών Ομάδων και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

«Η συνέχιση των δραστηριοτήτων προϋποθέτει την προστασία της υγείας όλων των εργαζομένων σ’ αυτούς τους χώρους, αφ’ ενός για τη διασφάλιση της ζωής τους, αφ’ ετέρου γιατί χωρίς το ανθρώπινο δυναμικό οι υπηρεσίες αυτές δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να παρέχονται. Η Περιφέρεια Αττικής, στην οποία ζει και δραστηριοποιείται σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών πραγματοποίησε και συνεχίζει να πραγματοποιεί μία σειρά δράσεων, με σκοπό την προάσπιση της υγείας των πολιτών της. Με αυτό το πνεύμα συντάξαμε τις νέες οδηγίες, οι οποίες αφορούν στους εργαζόμενους των πλέον υγειονομικά ευαίσθητων χώρων εργασίας», σχολιάζει ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.

Ειδικότερα, για τον αναλυτικό αυτό οδηγό συνεργάστηκαν οι κ.κ. Αναστάσιος Δ. Χατζής Παιδίατρος – Εντατικολόγος Μέλος ΔΣ του ΙΣΑ, Χαρίλαος Κουτής Καθηγητής Υγιεινής, Επιδημιολογίας & Δημόσιας Υγείας ΕΚΠΑ, Κυριακή Κανελλακοπούλου Καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ, Γεώργιος Σαρόγλου Καθηγητής Παθολογίας Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ, Φ. Πατσουράκος Καρδιολόγος Α Αντιπρόεδρος ΔΣ του ΙΣΑ.