τ. Δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης : Μια περίεργη “σύμπραξη” δύο δημοτικών παρατάξεων!

820

“στην προεκλογική περίοδο αλλά και καθ΄όλη την προηγούμενη δημοτική περίοδο αντάλλαξαν βαρύτατους χαρακτηρισμούς, τώρα η μοιρασιά της εξουσίας τους έφερε κοντά. Έχουν εκτεθεί στα μάτια και την συνείδηση των συμπολιτών μας με την συνεργασία αυτή ας μην εκθέτουν τουλάχιστον τον Δήμο.”

Έφερα στο φως αυτό το έγγραφο/επιστολή του κ. Α. Βασιλόπουλου, που όπως αποδείχθηκε στη συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν άγνωστο στον Δήμαρχο και στα μέλη της παράταξης της πλειοψηφίας. Ένα έγγραφο με τα σχετικά λογότυπα του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, με την υπογραφή του ως αντιδήμαρχος αλλά χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου. Στην ουσία προτείνει κάποιου είδους συνεργασία του Δήμου με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα αλλά δυστυχώς αυτά που επικαλείται ως «εμπειρία» του Δήμου είναι οι δραστηριότητες της εταιρείας του και όχι της υπηρεσιακής δομής του Δήμου.

Δεν συμμετείχε ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου σε αυτά τα προγράμματα που όπως επί λέξει αναφέρει ο αντιδήμαρχος: «… Ενδεικτικά τα προηγούμενα έτη υλοποιήσαμε με επιτυχία έργα όπως INTERREG CADSES – ROME, INTERREG IIIC – CAVESNETWORK, INTERREG IIIB – MANWATER, INTERREG IIIB – BYHERINET, INTERREG IIIB – GRINMED, INTERREG MED – AGROENVIRONMED, INTERREG MEDOCC – ARISTHOT, MED – 2BPARKS, INTERREG MED – TOURISMED, ΕΔΚ1 – TOURISTA 24/7, LIFE – GreenYourMove, ΓΓΕΤ Συνεργασία – ECOFLOW, Intelligent Energy Europe – Electric City Transport, FP7 – SMARTeST ‘Smart Resilience Technology, systems and tools’, Leonardo Da Vinci – Educational Strategies for the Promotion of Natural heritage…», και προφανώς με το «καλημέρα» οι αποδέκτες της επιστολής αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν να κάνουν με έναν σοβαρό Δήμο αλλά με έναν ψευδόμενο Δήμο.

Είμαστε ακόμη στην αρχή μιας περίεργης «σύμπραξης» δύο δημοτικών παρατάξεων που όχι μόνο στην προεκλογική περίοδο αλλά και καθ΄όλη την προηγούμενη δημοτική περίοδο αντάλλαξαν βαρύτατους χαρακτηρισμούς, τώρα η μοιρασιά της εξουσίας τους έφερε κοντά. Έχουν εκτεθεί στα μάτια και την συνείδηση των συμπολιτών μας με την συνεργασία αυτή ας μην εκθέτουν τουλάχιστον τον Δήμο.

Βασίλης Πιστικίδης, τ. Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου, επικεφαλής παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ»