τ. Δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης “Απόλυτος ο σεβασμός μας και η εκτίμησή μας στη τρίτη ηλικία”

624

Στο Κ.Α.Π.Η Ραφήνας και για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Τρίτης Ηλικίας, βρέθηκε ο τ. Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης, ο οποίος και επι δημαρχίας του , έβαλε όχι ένα αλλά πολλά λιθαράκια για την “αναβάθμιση” του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων.

Με την ευκαιρία του εορτασμού της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας της Τρίτης Ηλικίας ο τ. Δήμαρχος με μήνυμά του αναφέρει

“Η 1η Οκτωβρίου έχει ανακηρυχθεί από το 1990 ως Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων και είναι γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία». Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως φόρος τιμής στους ηλικιωμένους, επισημαίνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και αναδεικνύοντας τη συμβολή τους στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.
Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων συμβολίζει τον σπουδαίο ρόλο των μεγαλύτερων ανθρώπων τόσο στην κοινωνία όσο και στη ζωή του καθενός μας. Αποτελούν το στήριγμα σε κάθε οικογένεια, μας προσφέρουν απλόχερα την αγάπη τους, δε σταματούν ποτέ να μας μεταφέρουν τις γνώσεις τους και να μας μεταδίδουν την πολύτιμη εμπειρία τους.
Είναι οι άνθρωποι που συνεχίζουν ακόμα να προσφέρουν πολύπλευρα στις οικογένειές τους και στην κοινωνία: φροντίζοντας τα εγγόνια τους, στηρίζοντας τις οικογένειες των παιδιών τους, μεταδίδοντας στους νεότερους την πείρα και τη γνώση τους.
Τους οφείλουμε απεριόριστο σεβασμό και εκτίμηση. Ως Δήμος πρέπει να είμαστε καθημερινά δίπλα τους, με στόχο την καλύτερη δυνατή φροντίδα τους και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να τους προσφέρουμε και συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση με τις υπηρεσίες, τα προγράμματα και τις δράσεις μας.
Η σημερινή ημέρα είναι μια αφορμή για να δείξουμε την αγάπη και το σεβασμό μας στους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν. Να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα μαθήματα ζωής που μας έδωσαν, για όλα όσα απλόχερα μας πρόσφεραν και μας προσφέρουν”