spot_img
15.3 C
Rafina
Πέμπτη, 12 Μαρτίου, 2026
spot_img

Τα αδέσποτα αντικείμενο της συνάντησης Π.Φ.Π.Ο με τους δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας – Πικερμίου- RPN

 

 

 

Η διαχείριση του χρόνιου προβλήματος των αδέσποτων και η υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο) με τους Δημάρχους και αρμόδια στελέχη των δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας-Πικερμίου, με την Πρόεδρο της ΠΦΠΟ κα Άννα Τοσούνογλου.

Η ίδρυση δημοτικού κτηνιατρείου, χώρου ανάρρωσης των ζώων, δημιουργία καταφυγίου, καθώς και ταΐστρες και ποτίστρες σε δημόσιους χώρους ήταν αυτά που μας υποσχέθηκε ο δήμαρχος Μαραθώνα κος Στέργιος Τσίρκας. Επίσης μας ενημέρωσε για τις υιοθεσίες που γίνονται υπό την αιγίδα του δήμου σε συνεργασία με τους εθελοντές φιλόζωους.


Από την πλευρά της η Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κα Δήμητρα Τσεβά μάς ενημέρωσε για την βελτίωση του ήδη υπάρχοντος καταφυγίου, το πρόγραμμα στειρώσεων και τα μέτρα για την καθαριότητα των δρόμων της πόλης με «χάρτινα φτιαράκια», ταΐστρες, που προσφέρει ο δήμος στους πολίτες και θα προχωρήσει σε πρωτόκολλο συνεργασίας για σεμινάρια για την φιλοζωία από την ΠΦΠΟ σε τοπικά σχολεία.

Στις συναντήσεις παρευρέθηκαν στο Δήμο Μαραθώνα ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τα αδέσποτα κύριος Αναστάσιος Χρυσίνας και οι δύο εντεταλμένες δημοτικοί υπάλληλοι κα Ελευθερία Χατζηγαβριήλ και κα Σοφία Χατζηστεφάνου. Στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου ο Αντιδήμαρχος κος Ζαφειρόπουλος, η δημοτική σύμβουλος κα Κωνσταντίνα Μακρή και η εντεταλμένη δημοτική υπάλληλος κα Μετζητάκου Νάντια.

Μετά το πέρας των συναντήσεων στους δήμους η ΠΦΠΟ, συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου Πήγασος κυρία Γιούλη Μαυράκη όπου συζητήθηκαν τα φλέγοντα θέματα της περιοχής και πως το πρόβλημα, που κυρίως αντιμετωπίζουν είναι οι ανεξέλεγκτες γέννες γατών.

Για την ΠΦΠΟ,

Υπεύθυνη Tύπου και Δημοσίων Σχέσεων

Λιάνα Κωνσταντίνου

00001ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Π.Φ.Π.Ο)

00002&

00003ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Πρόεδρος: Άννα Τοσούνογλου

Γ.Γραμματέας: Μαρία Χουστουλάκη

Email: info@pfpo.gr

Ιστοσελίδα: http://www.pfpo.gr

Facebook: https://www.facebook.com/pfpomospondia

Αυτή την εβδομάδα

Σπάτα Αρτέμιδα: Ψηφιακές δεξιότητες για όλους και για την οικογένεια

Ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος, σε συνεργασία με τη...

Συμμετοχή του Δήμου Μαραθώνος σε δράσεις και ασκήσεις Πολιτικής Προστασίας

Την Τρίτη 10/3/26, πραγματοποιήθηκε ημερίδα της Περιφέρειας με θέμα τη χρήση των τεχνολογιών στις...

Τον κόσμο θέλει στο πλευρό της η Θύελλα Ραφήνας το Σάββατο

Μπροστά σε μια κρίσιμη αναμέτρηση βρίσκεται η Θύελλα Ραφήνας,...

ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδα του φαρμάκου FLAGYL

Στην ανάκληση συγκεκριμένης παρτίδας του φαρμακευτικού προϊόντος FLAGYL 500...

Βαρνάβας: σεμινάριο ”Βασικής Υποστήριξης Ζωής και Χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή”

Την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2026, πραγματοποιήθηκε στον Βαρνάβα σεμινάριο...

ΝΕΑ

Συμμετοχή του Δήμου Μαραθώνος σε δράσεις και ασκήσεις Πολιτικής Προστασίας

Την Τρίτη 10/3/26, πραγματοποιήθηκε ημερίδα της Περιφέρειας με θέμα τη χρήση των τεχνολογιών στις...

Τον κόσμο θέλει στο πλευρό της η Θύελλα Ραφήνας το Σάββατο

Μπροστά σε μια κρίσιμη αναμέτρηση βρίσκεται η Θύελλα Ραφήνας,...

ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδα του φαρμάκου FLAGYL

Στην ανάκληση συγκεκριμένης παρτίδας του φαρμακευτικού προϊόντος FLAGYL 500...

Mama’s Souvlaki Doner Kebab – Το αυθεντικό ψητό της Ραφήνας

Στο Mama’s Souvlaki Doner Kebab στη Ραφήνα, το καλό...

RPN.GR