“Τα Νέα” του Συλλόγου Κρητών Ανθούσας Γέρακα Παλλήνης

564

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μετά τις εκλογές της 2ας Φεβρουαρίου 2020 που διεξήχθησαν για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αυτό συγκροτήθηκε σε σώμα και η σύστασή του έχει ως εξής.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δραμηλάρης Σήφης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κακλιδάκης Μανώλης
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μελεσανάκη Ευτυχία
ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Παπαδόπουλος Βαγγέλης
ΤΑΜΙΑΣ: Σκουμπάκης Δημήτρης
ΑΝΑΠΛ. ΤΑΜΙΑΣ: Χαριτάκης Αντώνης
ΜΕΛΟΣ: Βάμβουκας Λευτέρης
ΜΕΛΟΣ: Καρασταμάτης Γιώργος
ΜΕΛΟΣ: Φακιδάρης Δημήτρης
ΑΝΑΠΛ. ΜΕΛΟΣ: Μιχελουδάκη Κατερίνα
ΑΝΑΠΛ. ΜΕΛΟΣ: Πανταγιάς Νίκος
ΑΝΑΠΛ. ΜΕΛΟΣ: Δρακάκης Γιώργος

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ 2020 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΑΝΘΟΥΣΑΣ ΓΕΡΑΚΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Ο Σύλλογός μας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διοργανώνει τον ετήσιο χορό του με τους Γιώργο και Νίκο Στρατάκη και το συγκρότημά τους, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Κρητικό Κέντρο Ομαλός – Πειραιώς 68 Μοσχάτο (τηλ. κρατήσεων 6944326132 | 6945077378) Η

παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!

Καλή αντάμωση!

Εκ του ΔΣ

Αφιέρωμα στον Κώστα Μουντάκη

Μια ξεχωριστή βραδιά πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27/01/2020 στα γραφεία του συλλόγου μας. Μια βραδιά αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του αξέχαστου λυράρη της κρητικής μουσικής τον Κώστα Μουντάκη.

Ο Κώστας Μουντάκης γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου του 1926 στο χωριό Αλφά Ρεθύμνης της επαρχίας Μυλοποτάμου και απεβίωσε στις 31 Ιανουαρίου 1991 στην Αθήνα. Η ζωή του δύσκολη καθώς μένει ορφανός από πάτερα λίγους μήνες πριν τη γέννηση του. Η φτώχεια και ο καθημερινός αγώνας επιβίωσης από μικρό παιδί δε του στερούν τη θέληση και το μεράκι να κάνει αυτό που αγαπά πολύ το να παίζει λύρα, έτσι όχι μόνο αποδεικνύεται ότι είναι ικανός και δεξιοτέχνης λυράρης, αλλά μεγαλώνοντας προσπαθεί να προωθήσει την κρητική μουσική και να τη κάνει γνωστή πέρα από τη Κρήτη.

Το έργο του μεγάλο και η δισκογραφία του εξαιρετική αποτελούν γερή κληρονομιά για τη κρητική μουσική παράδοση μας. Με αφορμή τα 29 χρόνια από το θάνατο του ,ο χοροδιδάσκαλος του συλλόγου μας , συγγραφέας και ερευνητής Γιάννης Μεγαλακάκης ετοίμασε σε συνεργασία με το σύλλογο μας μια εξαιρετική παρουσίαση για τη ζωή του μεγάλου καλλιτέχνη.

Στη ξεχωριστή αυτή βραδιά είχαμε τη τύχη και τη τιμή να φιλοξενήσουμε το κύριο Μάνο Μουντάκη γιο του αξέχαστου καλλιτέχνη, ο όποιος μας μίλησε για τη ζωή του πατέρα του μέσα σε ιδιαίτερο κλίμα συγκίνησης .

Είχαμε την ευκαιρία να έχουμε τηλεφωνική επικοινωνία με ένα μαθητή του το κύριο Νεκτάριο Κλωστράκη γνωστό λυράρη της Κρήτης ,να δούμε αποσπάσματα από ντοκιμαντέρ για τη ζωή του ,να ακούσουμε τραγούδια του και να μάθουμε λεπτομέρειες για τις συνθήκες που αυτά γραφτήκαν.

Τραγουδήσαμε όλοι μαζί πίνοντας μια ρακή με τη συνοδεία της λύρας και του λαούτου από τα παιδιά του συλλόγου Βαγγέλη Παπαδόπουλο και Γιώργη Δραμηλάρη. Αρκετά μέλη και φίλοι του συλλόγου μας τίμησαν με τη παρουσία τους και συγκινήθηκαν μαζί μας ακούγοντας μελωδικούς σκοπούς του Κώστα Μουντάκη.

Το διοικητικό συμβούλιο σας ευχαριστεί όλους για τη συμμετοχή σας και ιδιαίτερα ευχαριστούμε το χοροδιδάσκαλο μας Γιάννη Μεγαλακάκη που ετοιμάζει ξεχωριστές παρουσιάσεις με ευαισθησία και με διαφορετική ανθρώπινη προσέγγιση.