Τα S/M My Market ανακοίνωσαν 102 κρούσματα κορονοϊού-Τι λέει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων

1010

 

Η αλυσίδα S/M My Market προχώρησε στην ανακοίνωση 102 κρουσμάτων κορονοϊού.

Η ανακοίνωση έγινε μία ημέρα μετά τις αποκαλύψεις του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων.

Είναι η πρώτη αλυσίδα σούπερ μάρκετ που ανακοινώνει επίσημα κρούσματα κορωνοϊού.

Την ανακοίνωση των κρουσμάτων έκανε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Metro (My Market) Αριστοτέλης Παντελιάδης.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Όπως είπε ο κ. Παντελιάδης :

«αυτή την στιγμή στα My Market και στα cash and carry Metro υπάρχουν 102 ενεργά κρούσματα, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί στον όμιλο ο οποίος αριθμεί 11.000 εργαζόμενους. Σε σχέση με το σύνολο των ενεργών κρουσμάτων στον χώρο τον δικό μας, καθώς υποθέτω ότι το ίδιο ισχύει και στα υπόλοιπα σούπερ μάρκετ, δεν έχουμε περισσότερα κρούσματα από ότι στον γενικό πληθυσμό. Το λέω αυτό γιατί το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί μία φιλολογία σχετικά με το εάν και πόσο τα σούπερ μάρκετ είναι εστίες επέκτασης του κορωνοϊού. Οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί, τέσσερις, έξι, οκτώ ώρες, παρουσιάζουν την ίδια ή και μικρότερη αναλογία κρουσμάτων απ’ ότι ο γενικός πληθυσμός. Αυτό αποδεικνύει για εμένα ότι όταν παίρνεις τα σωστά μέτρα προφύλαξης, και εμείς τα λαμβάνουμε, το σούπερ μάρκετ δεν είναι ένα επικίνδυνο μέρος», ισχυρίστηκε ο κ. Παντελιάδης.

Πάντως, οι εργαζόμενοι έχουν διαφορετική άποψη από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Metro. Όπως καταγγέλλει η πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Ντίνα Γκογκάκη: «οι εργοδότες σούπερ μάρκετ (σ.σ. «καρφώνει» και τα My Market) αλλά και συνολικά στον κλάδο του εμπορίου εφαρμόζουν τέσσερα ‘πρωτόκολλα’

-Πρωτόκολλο 1 «Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα»

Αποκρύπτουν για μέρες την ύπαρξη κρουσμάτων και η ζωή συνεχίζεται χωρίς υγειονομικά μέτρα, σε βάρος των εργαζομένων και των καταναλωτών!

-Πρωτόκολλο 2 «Ένας ίσον κανένας»

Ενημερώνουν τους εργαζόμενους για το κρούσμα ανά 2άδες-3άδες «για να μην γίνει σούσουρο» και το μόνο μέτρο που παίρνεται είναι να μπει σε καραντίνα για 14 μέρες το κρούσμα, ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι συνεχίζουν κανονικά μέσα στο κατάστημα

-Πρωτόκολλο 3 «Στο κατάστημα μας δεν κολλάει»

Ενώ γίνεται γνωστό το κρούσμα, οι εργοδότες δεν κάνουν τίποτα!

-Πρωτόκολλο 4 «Ανοσία της αγέλης στην εταιρεία μας»

Με γνωστό το κρούσμα, όλοι οι εργαζόμενοι του καταστήματος κάνουν το τεστ και, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, στο συγκεκριμένο κατάστημα εργάζονται συνάδελφοι από άλλα καταστήματα! (My Market Μεταξουργείο, Lidl Περιστέρι)».