spot_img
10.4 C
Rafina
Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Τα σούπερ μάρκετ σταματούν τις προσφορές και μικραίνουν τις συσκευασίες

 

 

 

Ενώ μειώνονται οι πωλήσεις, ο τζίρος των S/M αυξάνεται, γεγονός που οφείλεται στις ανατιμήσεις πολλών προϊόντων.

Την ίδια ώρα το Ινστιτούτο Καταναλωτών με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι μειώνονται οι ποσότητες των προϊόντων σχεδόν σε όλες τις συσκευασίες.

Το ΙΝΚΑ σημειώνει ότι αν και είναι νόμιμη διαδικασία, ωστόσο πρόκειται για ένα «τέχνασμα της βιομηχανίας και της βιοτεχνίας» ενώ προσθέτει στην ανακοίνωση, ότι μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε, διαπίστωσε ότι μειώνονται οι ποσότητες στις συσκευασίες προϊόντων.

Επιπλέον, αναφέρει ότι υπάρχει μείωση των ποσοτήτων, σχεδόν σε όλες τις συσκευασίες προϊόντων, όχι μόνο στα τρόφιμα, αλλά και στα είδη περιποίησης, στα χαρτικά, απορρυπαντικά, καλλυντικά, ζωοτροφές «και γενικά όπου αυτό είναι εφικτό, ακόμα και στα αγροτικά προϊόντα του πρωτογενούς τομέα (τσουβάλια καλαμπόκι, σόγια, κριθάρι μπάλες τριφύλλι)».

Για εξαπάτηση των καταναλωτών μίλησε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης στην εκπομπή «Ανοιχτή επικοινωνία» στο Open TV, καθώς, όπως κατήγγειλε, εν μέσω ακρίβειας πολλές επιχειρήσεις προχωρούν σε άμεσες ή έμμεσες αυξήσεις σε προϊόντα, μειώνοντας παράλληλα την ποσότητα στις συσκευασίες.

«Μιλάμε για εξαπάτηση των καταναλωτών. Βεβαίως είναι νόμιμο αλλά δεν είναι ηθικό να μειώνουν την ποσότητα στις συσκευασίες των προϊόντων, έχοντας είτε την ίδια τιμή είτε ακριβότερη», υπογράμμισε ο κ. Λεχουρίτης.
Όπως είπε, μάλιστα, αυτό το… τρικ εφαρμόζεται σε όλα τα προϊόντα της αγοράς.«Σε φρούτα, λαχανικά, κονσέρβες, όσπρια, μακαρόνια, χαρτιά υγείας, τροφές, σκυλοτροφές, γατοτροφές, κρουασάν», τόνισε.

Παρατηρούνται αυξήσεις 23 έως 83% σε βασικά προϊόντα και φαινόμενα αισχροκέρδειας σε σούπερ μάρκετ. Η εντεινόμενη ακρίβεια αποτρέπει πλέον τους καταναλωτές από την αγορά συγκεκριμένων καταναλωτικών αγαθών.

Να σημειωθεί ότι κατά την έντονα πληθωριστική περίοδο που διανύουμε (με 11,6% για τον Ιούλιο και 11,4% τον Αύγουστο), η μείωση πωλήσεων σε όγκο αντικατοπτρίζει την πραγματική κατανάλωση, καθότι η αύξηση σε αξία – τζίρο προέρχεται κυρίως από την αύξηση των τιμών στα προϊόντα.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ για  να μαθαίνετε όλα τα νέα και να ειδοποιήστε για όλες τις ζωντανές μας μεταδόσεις

Αυτή την εβδομάδα

Mama’s Ραφήνας: Εκεί όπου το καλό ψητό είναι παράδοση – και κάθε μπουκιά… εμπειρία!

Στο Mama’s στη Ραφήνα, το καλό ψητό δεν είναι...

Η ιστορία δεν προχωρά χωρίς αλήθεια

Υπάρχουν αθλητικά σωματεία που δεν χρειάζεται να κατονομαστούν για...

ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ Πικερμίου: Η γλυκιά στάση της Πρωτοχρονιάς με βασιλόπιτες που γράφουν ιστορία!

Στο Πικέρμι σήμερα παίζει… πανδαισία με κεφαλαία γράμματα. Κυριολεκτικά,...

ΝΕΑ

Η ιστορία δεν προχωρά χωρίς αλήθεια

Υπάρχουν αθλητικά σωματεία που δεν χρειάζεται να κατονομαστούν για...

ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ Πικερμίου: Η γλυκιά στάση της Πρωτοχρονιάς με βασιλόπιτες που γράφουν ιστορία!

Στο Πικέρμι σήμερα παίζει… πανδαισία με κεφαλαία γράμματα. Κυριολεκτικά,...

RPN.GR