Τελετή αποκατάστασης της οικίας του Παύλου Μελά την Τρίτη 13 Οκτωβρίου Live

229

 

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διοργανώνει ειδική τελετή για την αποκατάσταση της οικίας  του Ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά στην Κηφισιά επ’ευκαιρίας της συμπλήρωσης 116 ετών από τον ηρωικό θάνατό του.

Θα παρευρεθούν η Προέδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου ,ο Προέδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας και κυβερνητικό κλιμάκιο.

«Εμβληματική δράση, αποτελεί η αναστήλωση της ιστορικής οικίας του Μακεδονομάχου ήρωα Παύλου Μελά, το οποίο προετοίμαζε από μηνών το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τη κομβική συνδρομή της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη», σημειώνει το ΥΠΕΘΑ.

«Η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας μας κατέχει υψηλή θέση ανάμεσα στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και για την επίτευξη αυτού του σκοπού αναπτύσσει ρεαλιστικές πολιτικές, με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, αντιλαμβανόμενη την ιστορική κληρονομιά ως ένα δομικό στοιχείο της Εθνικής μας ταυτότητας», επισημαίνει σε άλλο σημείο το ΥΠΕΘΑ.

ξίζει να σημειωθεί ότι το σπουδαίο αυτό, όσο και μοναδικό, μνημείο μεγάλης ιστορικής αξίας για την Ελλάδα και τους Έλληνες, περιήλθε στην ιδιοκτησία του ΥΠΕΘΑ κατόπιν δωρεάς της εγγονής του Παύλου Μελά κυρίας Ναταλίας Ιωαννίδου, η οποία διατηρεί τη μακρά παράδοση της οικογενείας της, για προσφορά και ανιδιοτελή αγάπη της προς την Πατρίδα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 στις 20:30, στην οικία Μελά επί της λεωφόρου Τατοΐου 50, στην Κηφισιά. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα αυστηρά μέτρα τηρήσεως των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία από την εξάπλωση του κορονοϊού, η Διεύθυνση Ενημερώσεως του ΥΠΕΘΑ έχει μεριμνήσει ούτως ώστε μεταδοθεί η συγκεκριμένη δραστηριότητα απευθείας μέσω του ert.gr.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα