spot_img
14.6 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Τελετή καθαγιασμού των υδάτων και ρίψης του Τιμίου Σταυρού στο κολυμβητήριο του Γέρακα (φωτο)

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη γιόρτασε ο Δήμος Παλλήνης τα Θεοφάνια, παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Αηδόνη, σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου εκπροσώπων φορέων της πόλης και εκατοντάδων συμπολιτών μας, κατά την τελετή καθαγιασμού των υδάτων και ρίψης του Τιμίου Σταυρού στο κολυμβητήριο του Γέρακα, από τους ιερείς π. Αλέξανδρο Χουλιαρά και π. Νικόλαο Μεταξά του Ιερού Ναού των Αγ. Θεοδώρων του Γέρακα, όπου νωρίτερα ο Δήμαρχος είχε παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία.
Τον καθαγιασμό των υδάτων, ακολούθησε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού και όπως κάθε χρόνο, οι αθλητές του «Νηρέα» συμμετείχαν στην εθιμοτυπική βουτιά με «νικητή» τον Ιάσωνα Μηλιώνη ο οποίος όπως και οι υπόλοιποι αθλητές έλαβε τις ευλογίες των ιερέων αλλά και τα συγχαρητήρια από τον Δήμαρχο Παλλήνης Χρήστο Αηδόνη ο οποίος τίμησε τον πρωταγωνιστή, με το αναμνηστικό έπαθλο.
Σε ένα σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία, ιδιαιτέρως για την ημέρα «καλή Φώτιση» με ότι αυτό σημαίνει για τον καθένα ξεχωριστά, και με την υπόσχεση πως ως νέος Δήμαρχος θα σταθεί δίπλα στους αθλητές και συλλόγους της πόλης ενισχύοντας τις υποδομές και τις υπηρεσίες που προάγουν τη υγιή σωματική και ψυχική ανάπτυξη του συνόλου της κοινωνίας.
Στη συνέχεια, τόσο ο κ. Αηδόνης όσο και το σύνολο των παρευρισκομένων αντάλλαξαν ευχές στην παρακείμενη έδρα του Συλλόγου Κρητών “Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ”, όπου προσφέρθηκαν παραδοσιακά Κρητικά εδέσματα.
Ο Δήμαρχος συνοδευόταν από την σύζυγό του Βιβή Δημητροπούλου.

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR