spot_img
18.3 C
Rafina
Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Τελετή καθαγιασμού των υδάτων και ρίψης του Τιμίου Σταυρού στο κολυμβητήριο του Γέρακα (φωτο)

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη γιόρτασε ο Δήμος Παλλήνης τα Θεοφάνια, παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Αηδόνη, σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου εκπροσώπων φορέων της πόλης και εκατοντάδων συμπολιτών μας, κατά την τελετή καθαγιασμού των υδάτων και ρίψης του Τιμίου Σταυρού στο κολυμβητήριο του Γέρακα, από τους ιερείς π. Αλέξανδρο Χουλιαρά και π. Νικόλαο Μεταξά του Ιερού Ναού των Αγ. Θεοδώρων του Γέρακα, όπου νωρίτερα ο Δήμαρχος είχε παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία.
Τον καθαγιασμό των υδάτων, ακολούθησε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού και όπως κάθε χρόνο, οι αθλητές του «Νηρέα» συμμετείχαν στην εθιμοτυπική βουτιά με «νικητή» τον Ιάσωνα Μηλιώνη ο οποίος όπως και οι υπόλοιποι αθλητές έλαβε τις ευλογίες των ιερέων αλλά και τα συγχαρητήρια από τον Δήμαρχο Παλλήνης Χρήστο Αηδόνη ο οποίος τίμησε τον πρωταγωνιστή, με το αναμνηστικό έπαθλο.
Σε ένα σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία, ιδιαιτέρως για την ημέρα «καλή Φώτιση» με ότι αυτό σημαίνει για τον καθένα ξεχωριστά, και με την υπόσχεση πως ως νέος Δήμαρχος θα σταθεί δίπλα στους αθλητές και συλλόγους της πόλης ενισχύοντας τις υποδομές και τις υπηρεσίες που προάγουν τη υγιή σωματική και ψυχική ανάπτυξη του συνόλου της κοινωνίας.
Στη συνέχεια, τόσο ο κ. Αηδόνης όσο και το σύνολο των παρευρισκομένων αντάλλαξαν ευχές στην παρακείμενη έδρα του Συλλόγου Κρητών “Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ”, όπου προσφέρθηκαν παραδοσιακά Κρητικά εδέσματα.
Ο Δήμαρχος συνοδευόταν από την σύζυγό του Βιβή Δημητροπούλου.

Αυτή την εβδομάδα

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

ΝΕΑ

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

Revoil Νικολάου στο Πικέρμι: Καθαρό παρμπρίζ για κάθε διαδρομή

Όταν η βροχή ξεκινά, η καθαρή ορατότητα γίνεται προτεραιότητα....

RPN.GR