spot_img
14.6 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Τέμπη: «Απόπειρα εξαγοράς συγγενών» από την Hellenic Train καταγγέλλουν οικογένειες θυμάτων

 

 

 

Απόπειρα εξαγοράς συγγενών θυμάτων και τραυματιών της τραγωδίας των Τεμπών από την Hellenic Train, καταγγέλλει ο συνήγορος οικογενειών θυμάτων Λουκάς Αποστολίδης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Αποστολίδης ο οποίος αύριο Τρίτη στις 12 το μεσημέρι, θα επισκεφθεί τον εφέτη ανακριτή στη Λάρισα, προκειμένου να ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών και την απόδοση δικαιοσύνης, τονίζει:

«Ο σεβασμός των νεκρών και των τραυματιών, της τραγωδίας των Τεμπών απαιτεί ευαισθησία και προπαντός ανθρωπιά. Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει ανταλλακτική αξία. Ο πόνος και η θλίψη δεν εξαργυρώνονται. Ούτε αντιμετωπίζονται με κυνισμό. Πόσο μάλλον με αμοραλισμό. Όπως δυστυχώς φαίνεται να πράττει, η διοίκηση της HELLENIC TRAIN. Στην προσπάθειά της να σκεπάσει τις ευθύνες της, καταφεύγει σε πράξεις και ενέργειες που αποσκοπούν στη συναλλαγή και στην εξαγορά των συγγενών των θυμάτων και των τραυματιών. Η πρακτική της αποπνέει έλλειψη ήθους, είναι επαίσχυντη και άκρως προκλητική. Αγνοεί το στοιχειώδες: Ο θάνατος και οι πληγωμένες ζωές είναι οδύνη και πόνος. Η αντοχή της μνήμης στο χρόνο, σε καμμιά περίπτωση δεν πρόκειται να οδηγήσει στην αποποίηση των ευθυνών, όλων των εμπλεκόμενων συντελεστών της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί έχουν ονοματεπώνυμο, είναι γνωστοί. Κατείχαν συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης, για τις οποίες προκλητικά αδιαφόρησαν. Η ανευθυνότητα τους, η αμεριμνησία τους, η ανικανότητα τους, τους καθιστά υπόλογους. Η απόδοση δικαιοσύνης είναι ζωτική προτεραιότητα. Το οφείλουμε στους νεκρούς και στους τραυματίες όλοι μας. Οι θεσμοί της Πολιτείας και πρωτίστως η ελληνική δικαιοσύνη, καθώς και το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του, καλούνται να επιδείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία προκειμένου να γίνει ο αδιαπραγμάτευτος καταλογισμός ευθυνών και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι. Διαφορετικά θα είναι και αυτοί υπόλογοι σε ένα έγκλημα, που στοίχισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, και τραυμάτισε σωματικά και ψυχικά και άλλους συνανθρώπους μας. Οι νέοι και οι νέες που χάθηκαν, μας υπενθυμίζουν διαρκώς την ανάγκη να σεβαστούμε τη μνήμη τους, εξοβελίζοντας την ανοχή την αδιαφορία ακόμη και τη λήθη».

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR