spot_img
32.4 C
Rafina
Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2026
spot_img

Τέμπη: «Η εμπορική αμαξοστοιχία είχε παράνομα υλικά που προκάλεσαν μεγάλη έκρηξη»

 

 

 

Μια σοβαρή καταγγελία έκανε ο δικηγόρος του ενός πολυτραυματία από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης (28.02.2023).

Οπως είπε, η εμπορική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με το τρένο Intercity στα Τέμπη, κουβαλούσε αδήλωτα υλικά.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το τρένο πήγαινε με μικρή ταχύτητα και αυτό σε συνδυασμό με τα δηλωμένα υλικά που κουβαλούσε δε μπορεί να δικαιολογήσει το μέγεθος της έκρηξης.

Όπως λέει, το «μανιτάρι» που δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη σημαίνει ότι είχε προπάνιο, κηροζίνη η κάποια άλλη πολύ εύφλεκτο.

«Γι αυτό σήμερα από τη στιγμή που υπάρχει η καταγγελία για παράνομο υλικό, θα πρέπει να έρθει ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής από την Αθήνα να το ερευνήσει. Δε δικαιολογείται με 2 φιάλες υγραερίου αυτή έκρηξη» είπε, διευκρινίζοντας πως ακόμα και αυτές είναι απαγορευμένες στα τρένα.

Βέβαια η διοίκηση της εταιρείας αναφέρουν πως δεν ήταν φιάλες υγραερίου αλλά για τα φρένα.

Όπως είπε ο δικηγόρος, πηγές αναφέρουν πως η παράνομη μεταφορά υλικών είναι κάτι που γίνεται καιρό.

Επίσης ο δικηγόρος αναφερόμενος στις πληροφορίες για μουσική στο σταθμαρχείο λίγο πριν τη σύγκρουση, είπε πως η καταγγελία αυτή δεν υποστηρίζει πως ο σταθμάρχης ήταν μεθυσμένος αλλά ότι δεν ήταν στη θέση του.

Αυτή την εβδομάδα

Επίδομα αδείας: Οι φετινές αλλαγές – Πότε καταβάλλεται

Με την καλοκαιρινή περίοδο να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη,...

Αποτελέσματα Πανελληνίων: Αναταράξεις στα Πολυτεχνεία – Εκρηκτική άνοδος στη Φυσική – Σημαντική ενίσχυση στα Μαθηματικά

Χαμόγελα και ευχάριστες εκπλήξεις έκρυβε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων...

Σύλλογος Κρητών Ραφήνας – Πικερμίου: Μια προσφορά με αγάπη για την Κρήτη και την παράδοση

Μια όμορφη πράξη προσφοράς και σεβασμού προς την παράδοση...

ΝΕΑ

Επίδομα αδείας: Οι φετινές αλλαγές – Πότε καταβάλλεται

Με την καλοκαιρινή περίοδο να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη,...

Α.Ο. Τριγλίας Ραφήνας και ΕΥΔΑΠ συνεχίζουν μαζί για ακόμη μία χρονιά

Ο Α.Ο. Τριγλίας Ραφήνας και η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. συνεχίζουν...

RPN.GR