spot_img
15.7 C
Rafina
Δευτέρα, 13 Απριλίου, 2026
spot_img

Tεντόγλου: Άλμα ρεκόρ (8,13μ.) στο Diamond League για τον Έλληνα Ολυμπιονίκη

 

 

 

Στον πρώτο του αγώνα μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν λίγο μουδιασμένος, όμως και πάλι κατάφερε και βρήκε τρόπο να κερδίσει.

Ο πρωταθλητής του μήκους αγωνίστηκε στο Diamond League στο Χορζόφ της Πολωνίας, όπου μέχρι την 5η προσπάθεια δεν είχε καταφέρει να περάσει τα 8 μέτρα, όμως εκεί, με ένα άλμα στα 8,13μ., πήρε οριακά τη νίκη.

posterΟ αθλητής του Γιώργου Πομάσκι πήρε μερικές ανάσες μετά το Ορεγκον και έκανε ένα τεστ στην Πολωνία, όπου σχεδόν σε όλο τον αγώνα έβλεπε την πλάτη των ΜακΚάρτερ και Μασό που είχαν αμφότεροι 8,09μ. (πρώτος λόγω καλύτερης δεύτερης προσπάθειας ο ΜακΚάρτερ).

Το… γνωστό του πείσμα όμως λειτούργησε στο πέμπτο άλμα το οποίο μετρήθηκε 8,13μ. και τον έφερε στην πρώτη θέση. Το άλμα αυτό είναι και ρεκόρ μίτινγκ.

Τα άλματά του ήταν: 7,64μ., άκυρο, 7,94μ., 7,97μ., 8,13μ. και άκυρο.

Εντυπωσιακό πάντως το στατιστικό που τρεις αθλητές ακολούθησαν με 8,09μ., καθώς εκτός των ΜακΚάρτερ και Μασό, το ίδιο άλμα έκανε και ο Ντέντι που ωστόσο κατετάγη τέταρτος.

Εντυπωσιακή Μπολ στα 400μ., «άνεμος» η Πράις στα 100μ.
Στα άλλα αγωνίσματα της ημέρας, η Σέλι Αν Φρέιζερ Πράις έκανε ξανά το θαύμα της… Εκανε εκπληκτική εκκίνηση στα 100 μέτρα και κέρδισε εύκολα τις αντίπαλές της, τερματίζοντας σε χρόνο 10.66, που είναι η κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο!

Η Καμάτσο Κουίν με 12.34 κέρδισε την Χάρισον (12.37) στα 100 μέτρα με εμπόδια, ενώ στα 400 εμπόδια ο Ντος Σάντος επικράτησε με 47.80.

Στα 400 γυναικών η Φέμκε Μπολ έγινε η πρώτη Ολλανδέζα που σπάει το φράγμα των 50 δευτερολέπτων (49.75) και θα πάει για το νταμπλ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Νόρμαν (44.11) κέρδισε ξανά τον Κίρανι Τζέιμς (44.55).

Εντυπωσιακή για άλλη μία φορά η Σέρικα Τζάκσον στα 200 μέτρα όπου… κατάπιες τις αντίπαλές της με 21.84. Η Μίλερ-Ουίμπο έκανε 22.35 και η Πραντίνι 22.39.

Ακόμη, η Γουίλσον επικράτησε στα 800 μέτρα με 1:58.28, η Χασάν στο 3αρι με 8:39.27, ο Μπρόμελ με 9.95 στα 100μ., ο Κορίρ στα 800μ.με 1:45.72, η Γουέλτετζι στα 1.500μ. με 3:56.91, η Σαντουλάγιεβα στο ύψος με 1,92μ. και ο Βάντλεχ στο ακόντιο με 86,68μ.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ για  να βλέπετε όλες τις ζωντανές μας εκπομπές. 

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Live βραδιά στο Mamas με τον Χάρη Παπασιδέρη, το Σάββατο 18 Απριλίου

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά υπόσχεται το Mamas souvlaki doner...

Νέος Βουτζάς: 31 Αγριογούρουνα έκαναν βόλτα…οικογενειακώς την Κυριακή του Πάσχα

Αναστάτωση προκάλεσε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στον...

Μυτιλήνη: Δίκυκλο προσέκρουσε σε απορριμματοφόρο – Νεκρός ο οδηγός

Τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας του...

Επιστροφή εκδρομέων: Ουρές χιλιομέτρων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου

Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία καταγράφονται από το απόγευμα της...

Η Britney Spears σε κέντρο αποκατάστασης μετά από σύλληψη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Η Britney Spears φέρεται να εισήχθη σε κέντρο αποκατάστασης,...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Live βραδιά στο Mamas με τον Χάρη Παπασιδέρη, το Σάββατο 18 Απριλίου

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά υπόσχεται το Mamas souvlaki doner...

Μυτιλήνη: Δίκυκλο προσέκρουσε σε απορριμματοφόρο – Νεκρός ο οδηγός

Τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας του...

Επιστροφή εκδρομέων: Ουρές χιλιομέτρων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου

Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία καταγράφονται από το απόγευμα της...

Γαλλία: πατέρας κρατούσε φυλακισμένο σε φορτηγάκι το 9χρονο παιδί του για έναν χρόνο

Ο πατέρας ενός 9χρονου παιδιού που το κρατούσε φυλακισμένο...

Το χαμόγελο δεν είναι λεπτομέρεια: Είναι στάση ζωής

Ας μιλήσουμε λίγο για το χαμόγελο. Όχι σαν κάτι επιφανειακό....

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι – Εβδομαδιαίο Μενού

Κάθε εβδομάδα στο Οβελιστήριο των Φίλων ετοιμάζονται φρέσκα, σπιτικά...

RPN.GR