spot_img
10.1 C
Rafina
Κυριακή, 22 Μαρτίου, 2026
spot_img

Τεράστια «γαλανόλευκη» επιτυχία! Παγκόσμιες πρωταθλήτριες οι Κυρίδου και Μπούρμπου

 

 

 

Οι δυο Θεσσαλονικιές κωπηλάτριες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στον τελικό της δικώπου άνευ κι έφτασαν πλέον τα τέσσερα χρυσά μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο αφού ήταν πρώτες στο παγκόσμιο εφήβων του 2018, πρώτες στο Ευρωπαϊκό κάτω των 23 του 2018 και πρώτες στους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων πέρυσι στο Μπουένος Άϊρες έχοντας νικήσει σε όλους τους αγώνες που έχουν π[άρει μέρος ως πλήρωμα. Πλέον τις περιμένει και το ευρωπαϊκό κάτω των 23 που θα διεξαχθεί στα Γιάννενα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στην κούρσα που τελείωσε πριν λίγο τα δυο κορίτσια πήραν από την αρχή κεφάλι και έμειναν πρώτες ως το τέλος των 2000μ. και τερματίζοντας σε 7.11.67 αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Ν. Αφρική με 7.16.24 και στη Τρίτη τη Ρωσία με 7.18.35

Χάλκινοι οι Καλανταρίδης – Παλαιοπάνος

Αμέσως μετά στην αντίστοιχη κούρσα των ανδρών οι Γιάννης Καλανταρίδης του ΟΕΑ ΝΑ Βόλου και ο Θανάσης Παλαιοπάνος του ΝΟ Ιωαννίνων έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό και κατάφερναν να ανέβουν κι αυτοί στο βάθρο παίρνοντας την 3ηθέση και το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 6.33.09 Το χρυσό κατέκτησε η Ρουμανία με 6.29.24 και το ασημένιο η Λιθουανία με 6.31.01. Οι δυο κωπηλάτες μας ήταν σταθεροί σε όλη τη κούρσα και δεν έμειναν σε κανένα σημείο εκτός διεκδίκησης μεταλλίου.

Προκρίσεις σε ακόμα δυο τελικούς

Μετά την επίτευξη νέου ρεκόρ αγώνων στον επαναληπτικό ο Στέφανος Ντούσκος πήρε και τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό τερματίζοντας 2οςστον ημιτελικό και κάνοντας συντήρηση δυνάμεων τερμάτισε σε 6.57.28 πίσω από τον Γερμανό Μαρκ Βέμπερ πλου σημείωσε χρόνο 6.56.01. Ο τελικός του σκιφ θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή.

Στον μεγάλο τελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών των αγοριών πέρασε το ελληνικό πλήρωμα με τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου-Πέτρο Γκαϊδατζή. Οι δυο Έλληνες κωπηλάτες πήραν τη 3ηθέση στον ημιτελικό και σφράγισαν τη παρουσία τους στα 6 κορυφαία πληρώματα του κόσμου που θα διεκδικήσουν αύριο μια θέση στο βάθρο. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε σε 6.34.34 ενώ πρώτο ήταν το πλήρωμα της Γερμανίας (6.23.22) και δεύτερο αυτό της Ιταλίας (6.27.19).

Έτσι συνολικά αύριο τελευταία μέρα των αγώνων η ελληνική ομάδα θα λάβει μέρος στους δυο παραπάνω τελικούς και στο διπλό σκιφ των κοριτσιών με τις Αννέτα Κυρίδου-Δήμητρα Τσαμοπούλου.

ΠΗΓΗ:newsit.gr

Αυτή την εβδομάδα

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 22/03/2026

https://youtu.be/Euk3ETUGD8k

Πώς «πιάστηκε» ο Γιώργος Τσαγκαράκης: 321 έργα τέχνης, αρχαία και 220.000€ στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ.

Μια υπόθεση που θυμίζει περισσότερο σενάριο crime σειράς παρά...

Ραφήνα: Στο κατάστημα Σιγινού, το Πάσχα δεν είναι απλώς μια εποχή — είναι τέχνη

Χειροποίητες λαμπάδες που δεν περνάνε απαρατήρητες Υπάρχουν λαμπάδες… και υπάρχουν...

Μαραθώνας: Ευρεία σύσκεψη της Δημοτικής Αρχής με στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το ζήτημα της αστυνόμευσης

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2026, στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου,...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Στο κατάστημα Σιγινού, το Πάσχα δεν είναι απλώς μια εποχή — είναι τέχνη

Χειροποίητες λαμπάδες που δεν περνάνε απαρατήρητες Υπάρχουν λαμπάδες… και υπάρχουν...

Παλλήνη: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα φροντίδας και ευζωίας για τα φιλοξενούμενα αδέσποτα ζώα

Ο Δήμος Παλλήνης υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα φροντίδας για...

Δήμητρα Τσεβά: «Η εντολή είναι κάθαρση και θα χυθεί άπλετο φως»

Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου: Την ακόλουθη δήλωση παραχώρησε αποκλειστικά στο dimarxos.gr...

Βρέθηκε η Θεοδώρα μετά από 111 ημέρες αγωνίας – «Δεν ήταν έτσι το παιδί»

Αίσιο τέλος δόθηκε στην πολύμηνη περιπέτεια της έφηβης Θεοδώρας...

RPN.GR