Θεοφάνεια στην Ραφήνα 2019-2021. Βρείτε τις διαφορές(φωτο)

288

 

Ήταν το όχι και τόσο μακρινό 2019.

6 ιανουαρίου,ανήμερα των Φώτων.

Όλοι οι Ραφηνιώτες αφού παρακολούθησαν την Λειτουργία των Αγίων θεοφανείων στην Παναγία την Παντοβασίλισσα, η οποία ήταν ασφυκτικά γεμάτη -λόγω και των υψηλών παρευρισκομένων- κατέβηκαν στο λιμάνι της Ραφήνας και παρακολούθησαν την ρίψη του Τιμίου Σταυρού.

Βουλευτές, υπουργοί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν γίνει Πρωθυπουργός, η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνος διαφορετική, και πλήθος κόσμου.

Πολλοί συμπολίτες μας νέοι και μεγαλύτεροι έπεσαν στα κρύα νερά του λιμανιού για να πιάσουν τον σταυρό και μετά όλοι σπεύσαμε στα ουζερί και στις ταβέρνες της Ραφήνας για ουζάκι και κουβεντούλα.

6 Ιανουαρίου 2020.Η ρίψη του Τιμίου Σταυρού ακυρώθηκε λόγω πρωτοφανών καιρικών φαινομένων για δεύτερη φορά στα τελευταία 50 χρόνια της Ραφήνας

6 Ιανουαρίου 2021

Παντού βρίσκονται αστυνομικοί της ομάδος ΔΙΑΣ. Έξω από τον Ι.Ν της Ανάληψης διασταύρωσης Ραφήνας όπου βρισκόμουν για ζωντανή μετάδοση υπήρχαν έξι αστυνομικοί με μοτοσυκλέτες οι οποίοι βέβαια δεν έκοψαν πρόστιμα αλλά παρακολουθούσαν διακριτικά.

Μόλις τέλειωσε η λειτουργία και κατέβηκα στο λιμάνι προκειμένου να δω τι γίνεται,παντού λιμενικοί της Ραφήνας δεν άφηναν κουνούπι να περάσει στο λιμάνι,προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού.Τίποτε δεν θύμιζε Φώτα,ελάχιστοι έκαναν την βόλτα τους και ψώνιζαν στα ψαράδικα,αναπολώντας το παρελθόν.

Ας ευχηθούμε του χρόνου να γιορτάσουμε τα Θεοφάνεια όλοι μαζί και να έχει περάσει ανεπιστρεπτί αυτός ο εφιάλτης.

Κατερίνα Τράση

Χαρακτηριστική και η λήψη από drone του 2018 από το it portal.gr

Aκολουθούν φωτο του 2019

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ