Θεομηνία στη Θάσο-Κυβερνητικό κλιμάκιο στην Χαλκιδική(video)

407

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί της Θάσου εξαιτίας των βροχοπτώσεων

Επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να καταπλεύσουν πλοία

Στο έλεος της κοκοκαιρίας βρίσκεται η Θάσος, με τις σφοδρές βροχοπτώσεις να έχουν προκαλέσει ένα χαοτικό σκηνικό.Οι καταστροφές είναι δυστυχώς τεράστιες, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ την ίδια ώρα κάτοικοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι

Η κατάσταση φαίνεται να έχει τεθεί εκτός ελέγχου: Το κεντρικό ρέμα της Ποταμιάς έχει υπερχειλίσει με αποτέλεσμα το νερό να τρέχει ανεξέλεγκτο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

#thasos ⚡?⛈ SOS Η ΘΑΣΟΣΔύσκολη είναι η κατάσταση από τις ισχυρές βροχοπτώσεις στο χωριό Παναγιά στην Θάσο. Όπως βλέπετε στο βίντεο ο χείμαρρος παρασύρει και ένα αυτοκίνητο.Βίντεο: Panos Place

Gepostet von Forecast Weather Greece am Freitag, 22. November 2019

Στις πληγείσες από τα πλημμυρικά φαινόμενα περιοχές στην Χαλκιδική και στην Θάσο μεταβαίνει σήμερα, με εντολή του πρωθυπουργού, Κυβερνητικό Κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο.

Μαζί τους μεταβαίνουν, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γεώργιος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Κώστας Μπαγινέτας και ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Η αποστολή θα μεταβεί με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος και θα προσεγγίσει την περιοχή Ολυμπιάδα Χαλκιδικής (Δημοτικό Γήπεδο) και στις 10.45 την νήσο Θάσο (Γήπεδο Λιμένα).

Από τις  συνεχείς βροχές και καταιγίδες, στη Χαλκιδική προκλήθηκαν ζημιές σε αρκετές περιοχές του νομού και σε επαρχιακούς δρόμους ενώ πλημμύρισε η Ολυμπιάδα. 

SOS ⚡⛈?SOS ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣΠολύ σοβαρή δείχνει να είναι η κατάσταση στην περιοχή της Ολυμπιάδας όπου το νερό έχει καλύψει τα πάντα. Το βίντεο είναι σήμερα το μεσημέρι. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕΒίντεο: Themis Ilias

Gepostet von Forecast Weather Greece am Freitag, 22. November 2019