spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Θεσσαλονίκη: Νεκρό νεογέννητο βρέφος εντοπίστηκε σε κάδο απορριμμάτων – rpn

 

 

 

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο και βαθιά σοκαριστικό θέαμα βρέθηκαν οι Αρχές νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίστηκε νεκρό ένα νεογέννητο βρέφος μέσα σε κάδο απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το βρέφος βρέθηκε γύρω στις 7:30 π.μ. πίσω από καντίνα στην περιοχή κοντά στις εγκαταστάσεις της ΤΙΤΑΝ. Το άψυχο σώμα του μωρού εντοπίστηκε από την ιδιοκτήτρια της καντίνας, η οποία ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία.

Το πιο συγκλονιστικό στοιχείο είναι ότι το βρέφος βρέθηκε με τον ομφάλιο λώρο και τον πλακούντα, γεγονός που δείχνει πως είχε γεννηθεί μόλις λίγες ώρες πριν τον εντοπισμό του, πιθανότατα σε συνθήκες εκτός νοσοκομείου.

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες – Τι εξετάζει η Αστυνομία

Το Τμήμα Ασφαλείας Ωραιοκάστρου έχει ήδη αναλάβει την υπόθεση, ενώ αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση που θα δώσει φως στα ακριβή αίτια και τις συνθήκες θανάτου του βρέφους. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ στο μικροσκόπιο βρίσκονται κάμερες ασφαλείας της περιοχής, καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και ενδεχόμενες κινήσεις ύποπτων προσώπων.

Σοκ στην τοπική κοινωνία – Αντιδράσεις και ερωτήματα

Η είδηση έχει προκαλέσει συγκλονισμό και οργή στην τοπική κοινωνία. Κάτοικοι του Ωραιοκάστρου μιλούν για ένα «έγκλημα που ξεπερνά κάθε λογική» και ζητούν την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σε παράλληλο χρόνο, έρχεται στο φως καταγγελία για εμπόριο βρεφών σε νοσοκομείο της Αττικής, γεγονός που δημιουργεί περαιτέρω ανησυχία και απαιτεί άμεση και σε βάθος διερεύνηση από τις Αρχές.


Ανείπωτος πόνος, αμείλικτα ερωτήματα

Ποιος ή ποια έφερε στον κόσμο αυτό το παιδί και στη συνέχεια το εγκατέλειψε σε έναν κάδο; Υπήρξε προμελετημένη εγκατάλειψη ή πανικός και άγνοια; Μπορούσε να σωθεί; Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι σκληρά, και οι απαντήσεις ίσως φέρουν ακόμα πιο οδυνηρές αλήθειες.

 

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR