Τι είπε ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς στην παρουσίαση του Παραολυμπιακού Κέντρου Ραφήνας(βίντεο)

519

Όπως μπορείτε να δείτε και στην ζωντανή μετάδοση που κάναμε από το ΟΑΚΑ,σήμερα 1 Ιουλίου,παρουσιάστηκε ένα έργο που όμοιό του δεν υπάρχει όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά ίσως και σε όλη την Ευρώπη,η κατασκευή του Παραολυμπιακού Κέντρου Ραφήνας.

Ακολουθεί η ομιλία του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνού την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε και στο βίντεο που ακολουθεί:

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στην παρουσίαση ενός εμβληματικού έργου για την Περιφέρεια Αττικής, από το υπουργείο Αθλητισμού, από την αθλητική διοίκηση της χώρας και από τον δήμο Ραφήνας Πικερμίου. Στην παρουσίαση του μοναδικού σε πανελλαδικό επίπεδο Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου στη Ραφήνα.

Πρόκειται για το πέρασμα από τα λόγια στην πράξη έργων που δίνουν το δικαίωμα σε συμπολίτες μας που παρουσιάζουν κινητικές διαφορετικότητες και εξ αυτού του λόγου αντιξοότητες στην καθημερινή τους ζωή. Αντιξοότητες που έχουν σχέση και με τον κόσμο που έχουμε δομήσει τριγύρω μας.

Σε 65 στρέμματα ενταγμένης στο σχέδιο περιοχής, έχουμε σχεδιάσει αθλητικές εγκαταστάσεις, ανοικτές για όλα τα αθλήματα, στίβο, κλειστό κολυμβητήριο, ποδηλατόδρομο, υποδομές μαζικού αθλητισμού, ξενοδοχειακές υποδομές, όλα αυτά με σεβασμό στο περιβάλλον, με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με ενεργειακή αυτοτέλεια μέσω φυσικού αερίου που ευγενώς η ΕΔΑ Αττικής δέχθηκε να συνδέσει και ένα πλήθος από συνοδές εγκαταστάσεις, όλες φιλικές σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Πρόκειται για την εξέλιξη μετασχηματισμού μιας αθλητικής εγκατάστασης στην οποία διαχρονικά ως δήμος Ραφήνας Πικερμίου επενδύσαμε, αγοράσαμε την έκταση, την εντάξαμε στο σχέδιο, δώσαμε συντελεστές δόμησης, δώσαμε τις χρήσεις με το διάταγμα του 2003 και επίσης διαχρονικά όλες οι διοικήσεις της Περιφέρειας χρηματοδοτήσανε – γιατί όπως είπε και ο αξιότιμος κύριος υπουργός ήδη ένα μέρος του έργου έχει προχωρήσει. Ξεκινήσαμε την υλοποίηση αθλητικών τμημάτων αυτής της εγκατάστασης όπου παρουσίασε το μελετητικό γραφείο του κυρίου Λιόντου.  

Μιλήσαμε στην πορεία με τη διοίκηση της Περιφέρειας, με τον Γιώργο τον Πατούλη και με τον κύριο Αυγενάκη και λάβαμε όλοι μαζί την απόφαση, χωρίς να παραλείπω τη συμβολή του κυρίου Φουντουλάκη και άλλων μελών των Παραολυμπιακών αθλημάτων, να δημιουργήσουμε σε αυτόν τον αδειοδοτημένο χώρο, ένα Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο, κόσμημα για τη χώρα και μοναδικό στη βαλκανική χερσόνησο. Ένα χώρο όχι απομόνωσης από την κοινωνία άλλα άμεσα συνδεδεμένο με αυτήν την κοινωνία των πολιτών αφού και οι ίδιοι οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αυτές τις κινητικές αντιξοότητες θέλανε και οι αρτιμελείς αθλητές να γυμνάζονται μαζί τους.

Συνολικά επομένως δημιουργούμε μια αθλητική δομή, ενταγμένη στην κοινωνία, μέσα στην κοινωνία, με σεβασμό σε ιδιαιτερότητες. Ταυτόχρονα, όμως, λύσαμε και ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε στο παρελθόν ως χώρα με τις υποδομές. Εξασφαλίσαμε τη βιωσιμότητα αυτού του αθλητικού χώρου, συμφωνήσαμε με την Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Αθλητισμού και με τον δήμο Ραφήνας Πικερμίου να δημιουργήσουμε έναν φορέα ο οποίος θα συμβάλλει στο λειτουργικό κόστος ώστε αυτή η αθλητική εγκατάσταση να είναι βιώσιμη. Έναν καινούργιο φορέα διαχείρισης. 

Σε αυτήν τη διαδρομή δεν πρέπει να λησμονήσουμε τους μελετητές, χορηγούς όπως ο κύριος Μαρτίνος και υπηρεσιακούς παράγοντες οι οποίοι ουσιαστικά συνέβαλαν στη λήψη της σημερινής απόφασης και τους οποίους αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω ακόμη μία φορά από την καρδιά μου. Βρισκόμαστε εδώ χάρη και σε αυτούς. Όλοι εμείς ως πολιτική, με ή χωρίς εισαγωγικά, ηγεσία της χώρας έχουμε δεσμευθεί σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ώστε μέχρι το τέλος του 2023 αυτό το παραολυμπιακό αθλητικό κέντρο να δοθεί σε χρήση, ένα έργο πνοής και κοινωνικής ευαισθησίας που θα αγγίξει σε πραγματικά κόστη περίπου τα 14 εκ. ευρώ. 

Δηλώνουμε υπερήφανοι για αυτήν την εξέλιξη και θέλω από αυτό το βήμα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που συνέβαλαν να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα. Μια ημέρα που γράφουμε ιστορία στην ιστορία του παρααθλητισμού.

Παρουσίαση Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Ραφήνας στο ΟΑΚΑ

Gepostet von Rafina Pikermi News am Mittwoch, 1. Juli 2020