Τι είπε ο Γιάννης Δαβερώνης στον SKAI για τα προβλήματα της εστίασης

236

Στην ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ 100,3FM «Τα παιδιά της Αλλαγής» με την Μαρία Αναστασοπούλου και τον Γιάννη Κολοκυθά, την Τετάρτη 27/05/20 στις 15:00 μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων & Συναφών Αττικής κ. Ιωάννης Δαβερώνης για την επαναλειτουργία του κλάδου της εστίασης.

Ο Πρόεδρος ανέφερε στη συνέντευξή του: «Τα καφέ είχαν καλύτερη επανεκκίνηση σε σύγκριση με τα εστιατόρια, από τις δυο πρώτες ημέρες.

Η διαπίστωσή μου κάνοντας μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας για τα καταστήματα εστίασης ήταν απογοητευτική, καθώς δε βοήθησαν και οι καιρικές συνθήκες.

Για αυτό είχαμε ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση για μέτρα στήριξης έχοντας προβλέψει παρόμοιες δυσμενείς συγκυρίες. Εμείς περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί το επόμενο 10ήμερο. Όμως όλος ο κλάδος έχει αντιμετωπίσει ήδη πολύ μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, όλο αυτό το διάστημα που παρέμειναν τα μαγαζιά μας κλειστά.»

Επιπλέον ο Πρόεδρος επεσήμανε ότι: «Ο κλάδος της εστίασης είναι βασικό γρανάζι του τουρισμού, κάτι που δυστυχώς δεν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση.»

Ακούστε την εκπομπή εδώ http://www.skairadio.gr/ta-paidia-tis-al…/episode-2020-05-27.