Τι λέει το 4ο δημοτικό σχολείο Ραφήνας για το άνοιγμα των σχολείων

571

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας, τα Δημοτικά Σχολεία επαναλειτουργούν τη Δευτέρα 1 Ιουνίου.Τα μαθήματα θα παραταθούν έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου
Κάθε τμήμα του Σχολείου μας θα διαιρεθεί σε δύο υπο-τμήματα τα οποία θα λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο.
Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει.
Το κυλικείο δεν θα λειτουργήσει.

Αγαπητοί γονείς,

μπορείτε να δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του σχολείου μας, στο link : https://www.4dimotikorafinas.gr/…/%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%…

Αναμένουμε περισσότερες και λεπτομερέστερες πληροφορίες σχετικά με την επαναλειτουργία του σχολείου, τον εφοδιασμό των τάξεων με τα απαραίτητα μέσα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και σχετικά με τον τρόπο που θα επιτυγχάνεται η απαιτούμενη καθαριότητα των σχολικών χώρων καθώς και η ψυχολογική ενίσχυση των μαθητών.

Εμείς οι γονείς οφείλουμε να:

• Ενθαρρύνουμε τα παιδιά να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που θα μας αποσταλούν και να εφαρμόζουν τα μέτρα υγιεινής:
– Να αποφεύγουν τη στενή επαφή με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού και να κρατούν αποστάσεις από τους ηλικιωμένους ή τα ευάλωτα άτομα της οικογένειας.
– Να βήχουν και να φτερνίζονται στον αγκώνα τους ή σε ένα χαρτομάντιλο το οποίο θα πετούν αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.
– Να πλένουν συχνά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας.

• Κρατάμε τα παιδιά στο σπίτι αν νιώθουν άρρωστα, επικοινωνούμε άμεσα με γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά προτίμηση με γιατρό που παρακολουθεί συστηματικά τα παιδιά, και ενημερώνουμε το σχολείο.

• Αποθαρρύνουμε τα παιδιά να συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους με πολλά άτομα. Φροντίζουμε να τα ενημερώσουμε για τις αποστάσεις που πρέπει να διατηρούν μεταξύ τους στο διάλειμμα.

Ενημερωνόμαστε σωστά ώστε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να επανέλθουν με ασφάλεια στο σχολικό τους περιβάλλον.