Τι μάσκες θα φοράνε τα παιδιά στα σχολεία

539

 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμωξιολόγων Παναγιώτης Γαργαλιάνος μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τις μάσκες που θα πρέπει να φορούν τα παιδιά από την ημέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία, στις 7 Σεπτεμβρίου, εξήγησε ότι η μάσκα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερων προδιαγραφών. Συστήνει, μάλιστα, τη βαμβακερή μάσκα, η οποία θα πρέπει να πλένεται καθημερινά, ενώ τόνισε ότι θα δοθούν ακριβείς οδηγίες με ειδικά σποτάκια και ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς. Παράλληλα συμβούλευσε τους γονείς να προμηθεύονται τις μάσκες από φαρμακεία και όχι από οπουδήποτε, για να είναι σίγουροι για την ποιότητα και την ασφάλειά τους.

Για τα πρωτόκολλα που θα ακολουθηθούν ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος τόνισε ότι τα παιδιά θα βγαίνουν στο προαύλιο ανά ομάδες, δεν θα βγαίνουν διάλειμμα όλες οι τάξεις του σχολείου στον ίδιο χώρο, ενώ συζητείται και το θέμα αλλαγής ωραρίου. Στόχος είναι να μην κλείσει το σχολείο στην περίπτωση κρούσματος, τόνισε.

Από την άλλη ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που τα δεδομένα αλλάξουν και υπάρξει επιδείνωση του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα το σενάριο της τηλεκπαίδευσης είναι πάντα υπαρκτό. Παράλληλα ανέφερε ότι θα συζητηθεί το θέμα των εξωσχολικών δραστηριοτήτων και τόνισε ότι οι αποφάσεις εξαρτώνται από τα επιδημιολογικα δεδομένα.

(φωτο από τον περσινό αγιασμό στο δημοτικό Πικερμίου)