Τι προτείνει ο Νεκτάριος Καλαντζής για την βίλα Λεβίδη στην Παλλήνη

3364

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος και Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης Νεκτάριος Καλαντζής τονίζει τη μεγάλη ιστορική σημασία του λόφου Λεβίδη στην Παλλήνη
Ο Νεκτάριος Καλαντζής προτείνει να αναδείξει ο Δήμος Παλλήνης την μεγάλη ιστορική και περιβαλλοντική σημασία του λόφου, αναδεικνύοντας το οίκημα , τη βίλα με τα 70 δωμάτια , εκεί που γυρίστηκαν πολλές ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου . Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Προτείνω ως Δήμος Παλλήνης να τοποθετήσουμε ενημερωτική πινακίδα επί της Λεωφόρου Μαραθώνος , μπροστά στο Λόφο Λεβίδη για να γνωρίζουν οι πολίτες την ιστορικότητα του λόφου , κινηματογραφική και όχι μόνο .
Με φωτογραφίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και σκηνές από ταινίες που γυρίστηκαν εκεί , όπως «Η αρχόντισσα και ο αλήτης», μια ταινία που σημείωσε εισπρακτικό ρεκόρ στη χώρα μας και γυρίστηκε το 1968 ,με πολλές σκηνές να έχουν γυριστεί στη βίλα με τα 70 δωμάτια και πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο.
Ο κατάφυτος λόφος Λεβίδη αν και δεν ανήκει στο Δήμο Παλλήνης και είναι ιδιωτικός ( παρατημένος από τους ιδιοκτήτες ) αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης μας που πολλοί επιλέγουν για τον περίπατο τους .
Η μετατροπή του προ ετών σε δασικό ( για να μην μπορεί να οικοδομηθεί περαιτέρω) , ευτυχώς έσωσε το πράσινο του λόφου από ενδεχόμενες «ατυχείς επενδύσεις» .
Η ενημερωτική πινακίδα για την ιστορία του Λόφου Λεβίδη και της βίλας εκεί, από το Δήμο Παλλήνης, ας είναι το πρώτο βήμα ανάδειξης του , με τελικό αυτό της εξαγοράς του λόφου από το δημόσιο και χρήσης αυτού, για όλους της κατοίκους της πόλης μας» αναφέρει ο Νεκτάριος Καλαντζής .