spot_img
24.5 C
Rafina
Πέμπτη, 14 Μαΐου, 2026
spot_img

Τηλεδιάσκεψη της Ένωσης Αυτοδιοικητικών Ελλάδος(ΕΝΑ):Η επόμενη ημέρα στην Αττική

 

 

 

Με επιτυχία έγινε την Παρασκευή το απόγευμα στις 5 Ιουνίου η ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) με θέμα: «Αυτοδιοίκηση και Περιβάλλον. Η επόμενη μέρα στην Αττική», μέσω τηλεδιάσκεψης της πλατφόρμας zoom.

Ομιλητές ήταν ο Νεκτάριος Καλαντζής, Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ), ο Ηλίας Αποστολόπουλος, Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ), ο Νίκος Χιωτάκης, Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) και ο Βλάσσης Σιώμος, Πρόεδρος ΣΠΑΠ (Συνδέσμου Προστασίας Πεντελικού) και Αντιδήμαρχος Πεντέλης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου και συζητήθηκε η επόμενη μέρα στην Αττική για το Περιβάλλον.

Ο Νεκτάριος Καλαντζής αναφέρθηκε στον ρόλο που πρέπει να έχουν οι δήμοι και οι περιφέρειες στο κομμάτι της πράσινης οικονομίας, και τόνισε πως ό,τι γίνεται, θα πρέπει να υλοποιείται με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Ηλίας Αποστολόπουλος αναφέρθηκε στις καινοτόμες ενέργειες που κάνει ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού στην ανακύκλωση, στο πάρκο που βρίσκεται μέσα στην πόλη και είναι ζωντανό από κόσμο που μπορεί να κάνει αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και ως χώρος πολιτισμού στο Κηποθέατρο, ενώ τόνισε την υλοποίηση σχεδίου για την ανάδειξη των μονοπατιών στον Υμηττό.

Ο Νίκος Χιωτάκης μίλησε για την ανακύκλωση που γίνεται σε όλους τους δήμους της χώρας, ως επικεφαλής του Οργανισμού της, για τις καινοτομίες που γίνονται, για τους μπλε και πράσινους κάδους, την αποκομιδή, καθώς και το πόσο κοντά είμαστε σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Ο Βλάσσης Σιώμος ανέφερε τα σχέδια που υπάρχουν για την ανάδειξη του Πεντελικού, την ετοιμότητα στην πυροπροστασία, καθώς και την ανάγκη δημιουργίας κουλτούρας για την ανακύκλωση και το περιβάλλον στις νέες γενιές, που αποτελεί προτεραιότητα του ΣΠΑΠ, με το πρόγραμμα ενημέρωσης στα σχολεία της περιοχής.

 Την τηλεδιάσκεψη συντόνισε ο Δημοσιογράφος Γιώργος Λαιμός.

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Βρέχει πέντε λεπτά και πέφτει το ρεύμα – Οι κάτοικοι έχουν φτάσει στα όριά τους

Μία ακόμη διακοπή ρεύματος σημειώθηκε σήμερα στη Ραφήνα, λίγο...

Δήμητρα Τσεβά: Αποκατάσταση της αλήθειας

Αποκατάσταση της αλήθειας Προς αποκατάσταση της αλήθειας και προκειμένου να...

Προγραμματισμένη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για Προανακριτική ΟΠΕΚΕΠΕ

Την Πέμπτη 21 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια η...

Πικέρμι: Η Επανάσταση στα λιπαντικά που περιμένει το όχημά σου στην Revoil Νικολάου

Αναζητάς το απόλυτο για τον κινητήρα του οχήματός σου;...

Πατήσια: Νεκρή γυναίκα μετά από παράσυρση από φορτηγό

Τραγικό τροχαίο σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (14/5) στα...

ΝΕΑ

Δήμητρα Τσεβά: Αποκατάσταση της αλήθειας

Αποκατάσταση της αλήθειας Προς αποκατάσταση της αλήθειας και προκειμένου να...

Προγραμματισμένη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για Προανακριτική ΟΠΕΚΕΠΕ

Την Πέμπτη 21 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια η...

Πατήσια: Νεκρή γυναίκα μετά από παράσυρση από φορτηγό

Τραγικό τροχαίο σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (14/5) στα...

Το Δημογραφικό επί τάπητος από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς πραγματοποιεί ενημερωτική εκδήλωση, υπό την...

Με επιτυχία η ανοιχτή πολιτική συζήτηση του Μάκη Βορίδη στα Σπάτα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή πολιτική συζήτηση που διοργάνωσε...

RPN.GR