Aντίθετα με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα τοποθετείται άρθρο γνώμης των «Times».
Ειδικότερα, ο Andrew Norman Wilson, σε άρθρο του με τίτλο «Πώς μας έστριψε στη Βρετανία με τα μάρμαρα της Αρχαίας Ελλάδας» εκφράζει την αντίθεσή του σε οποιοδήποτε σενάριο επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα.
Ο Wilson μιλά με σκληρές εκφράσεις για τον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και για τον πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Όσμπορν, ο οποίος καλείται να χειριστεί το ζήτημα μετά την «αποποίηση ευθυνών» εκ μέρους του βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ.
«Θα εμπιστευόσασταν ποτέ, είτε τον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου είτε τον έλληνα πρωθυπουργό, ότι θα καταλήξουν σε ένα λογικό συμπέρασμα;» σημειώνει ο αρθρογράφος των «Times» και, σε άλλο σημείο, υποστηρίζει: «Ο Τζορτζ Όσμπορν είναι ένας επιχειρηματίας, ο οποίος τα έχει κάνει μαντάρα σε όλες τις προηγούμενες επαγγελματικές δραστηριότητές του. Θα πρέπει να είναι αυτός που αποφασίζει την τύχη π.χ. μιας ζωφόρου […]».
Σε άλλο σημείο του κειμένου του επισημαίνει ότι «περισσότερος κόσμος θα δει τα μάρμαρα αν μείνουν στο Λονδίνο, παρά αν μεταφερθούν στην Ελλάδα» και υποστηρίζει ότι το να παραμένουν στο Βρετανικό Μουσείο αποτελεί κατά κάποιο τρόπο έναν «έμπρακτο φόρο τιμής στην Ελλάδα».
Ο αρθρογράφος, τέλος, εξαίρει τη σπουδαιότητα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού ανά τους αιώνες, ενώ υπογραμμίζει το πόσο ανάξιοι είναι οι σημερινοί άνθρωποι να κατανοήσουν το αληθινό μήνυμα δημοκρατίας και σοφίας που εκπέμπουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα.