Τιμήθηκε ο Ραφηνιώτης που πέτυχε το πρώτο γκολ στην Α’ Εθνική! Νίκος Μητώσης!

804

Σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ (Δευτέρα 16/12), η Super League 1 γιόρτασε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τα 60 χρόνια Α’ Εθνικής. Ποδοσφαιριστές και παράγοντες του παρελθόντος, αλλά και του σήμερα, έδωσαν το παρών στην τελετή.

Συγκινητική ήταν η στιγμή στην χθεσινή εκδήλωση κατά την οποία βραβεύτηκε, απο τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο πρώτος ποδοσφαιριστής που είχε βάλει γκολ στην Α’ Εθνική.

Ήταν στον αγώνα Προοδευτική – Απόλλων Καλαμαριάς, το οποίο ξεκίνησε στις 10.00 το πρωί. Στο 71′ ο 24χρονος τότε Ραφηνιώτης Νίκος Μυτώσης πέτυχε το νικητήριο και ιστορικό γκολ για την ομάδα του Κορυδαλλού.

Και ως γνώστες της ιστορίας της Προοδευτικής διατηρώντας αρχείο των αγώνων της Κορυδαλλιώτικης ομάδας , να σας μεταφέρουμε και κάποιες ιστορίες απο εκείνον τον αγώνα.

Ήταν το πρώτο ματς στην ιστορία της Α’ εθνικής. Μάλιστα έγινε στις δέκα το πρωί γιατί το απόγευμα έπρεπε να παίξει στο Καραϊσκάκη ο Εθνικός με την ΑΕΚ. Η Προοδευτική ήταν καλύτερη και θα είχε σημειώσει περισσότερα γκολ εάν ο Παράσχος Αυγητίδης, ο τερματοφύλακας της Καλαμαριάς δεν ήταν σε μεγάλη μέρα.

ΠροοδευτικήΑπ.Καλαμαριάς
Πετρόπουλος1Αυγητίδης
Γεωργιτσάκης2Κ.Παπαδόπουλος
Γερμενής3Μαλιόγλου
Χ.Βεργίδης4Μαυρόπουλος
Σουρούνης5Π.Σακελλαρίδης
Φίλιος6Σφαιρόπουλος
Μυτώσης7Κούσης
Δαούτης8Παρτσαλίδης
Γαβριήλ9Μυταριώτης
Χριστοφίδης10Σαλαπασίδης
Μεσολογγίτης11Αβραμίδης
ΠροπονητήςΠροπονητής
Γιούρκας ΣεϊταρίδηςΝίκος Αγγελάκης

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Στράτος Κουλαξής (Αθήνα) με επόπτες τους Δεμέστιχας – Ελευθεριάδης
Σκόρερ: 67′ (σουτ) Μυτώσης
Εισιτήρια:1.432
Εισπράξεις: 25.330 δρχ.

Κυριάκος Μαϊόπουλος