Τιμήθηκε στο Μαραθώνα, ο Νίκος Γκελαούζος , ο πρώτος Έλληνας του 37ου Μαραθωνίου!

707

Με υπερηφάνεια και συγκίνηση ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου Μαραθώνα, εκπρόσωποι συλλόγων, δημότες, υποδέχτηκαν στη γενέτειρα πόλη του Μαραθωνίου Δρόμου, τον Μαραθώνα και στο Μουσείο Μαραθωνίου τον μεγάλο Έλληνα πρωταθλητή, Κωνσταντίνο Γκελαούζο, καθώς και τον Ομοσπονδιακό προπονητή του, Βαλκανιονίκη-Πρωταθλητή Μαραθωνίου Χρήστο Παπαχρήστο.


Ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος τερμάτισε χθες στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στην ιδιαίτερα τιμητική, τρίτη θέση, με χρόνο 2:19:02 και έγινε ο δεύτερος γρηγορότερος Έλληνας όλων των εποχών στην Αυθεντική Διαδρομή. Επίσης , κατέκτησε για τρίτη συνεχή χρονιά τον τίτλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου, με δεύτερο τον Παναγιώτη Καραϊσκο.
Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση από μαθητές του Γυμνασίου Μαραθώνα και της υπεύθυνης καθηγήτριας Χαριτίνης Τριγάζη εκπαιδευτικού προγράμματος του σχολείου με θέμα τον 1ο Μαραθώνιο Δρόμο στη γενέτειρά του κατά την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896. Με συγκίνηση οι μαθητές μίλησαν για τη σπουδαιότητα του Μαραθωνίου ως αναπόσπαστο κομμάτι της τοπική ιστορίας αλλά και της δικής τους ψυχής, καθώς οι νέοι αποτελούν το μέρος εκείνο της κοινωνίας που καλείται να συνεχίσει τη σπουδαία πορεία του.
Στην τιμητική αυτή εκδήλωση υποδοχής παρευρέθησαν : Οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Στάμος, Ευάγγελος Κυπαρίσσης, Ευάγγελος Σωτηρίου, Αργύρης Λάσκος. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μανώλης Γεωργάτος ( Πρόεδρος της ΚΕΔΜΑ), Δημήτρης Παπαϊωάννου (Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής), Βασίλης Τσακυργιάννης, Βασίλης Αλικιώτης. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μαραθώνα Κώστας Λάσκος. Οι Τοπικοί Σύμβουλοι Ματίνα Μυλωνά, Κώστας Καβαρνός, Παναγιώτης Γκιάλπης. Η διευθύντρια του Λυκείου Μαραθώνα κα Λίτσα Ρίζου. Η υποδιευθύντρια του Γυμνασίου κα Γεωργία Ρεμπάπη και κα Τσάκωνα . Εκπρόσωποι Συλλόγων: Τελμησού κος Καραβασίλης, Ένωση Γονέων κος Ψαρομάτης, Τύμβου κα Μάνδηλα, Επιμορφωτικού κα Τάμπαση, Αστέρα κος Μητρόπουλος, Γονέων 1ου Δημοτικού Μαραθώνα κος Ρούσης, Γονέων Γυμνασίου κος Ζαχαριουδάκης, Γραμματικού κα Ζια, Καλλίμαχου κος Φλάμπουρας,, Γονέων Κάτω Σουλίου κα Ζούμα κ.α.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κο Στέφανο Καπέλα, τον Σύλλογο Διδασκόντων Γυμνασίου και Λυκείου Μαραθώνα για την καλή συνεργασία .