Τήνος: Μεγάλη κινητοποίηση του Λιμενικού για τη σωτηρία βρέφους – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη Σύρο

234

Ένα θρίλερ εκτυλίχθηκε στη Τήνο σήμερα το πρωί της Παρασκευής για τη μεταφορά ενός βρέφους 8 μηνών που αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Σύρου.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, το 8μηνο βρέφος έπρεπε να μεταφερθεί κατεπειγόντως από τη Τήνο στο Νοσοκομείο της Σύρου. Μοναδική λύση για τη μεταφορά του βρέφους ήταν το φουσκωτό σκάφος, του Λιμενικού Σώματος – 346 το οποίο μάλιστα ανήκει στο Λιμεναρχείο Άνδρου καθώς το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού σώματος 609 βρίσκεται για εργασίες συντήρησης και επισκευής σε ναυπηγείο του Περάματος.

Ωστόσο το αρχηγείο του Λιμενικού σώματος με διαταγή του Αρχηγού Λ.Σ Αντιναυάρχου Λ.Σ Σταμάτιου Ράπτη, είχε μεριμνήσει να αναπληρωθεί το κενό που είχε δημιουργηθεί με το σκάφος της Τήνου.

Ως γνωστόν από το νησί της Τήνου πραγματοποιούνται συχνές θαλασσιές διακομιδές, κάτι που επιβεβαιώθηκε και ευτυχώς που το Λιμενικό σώμα είχε μεριμνήσει.

Για άλλη μια φορά ρόλο φύλακα Άγγελου…έπαιξαν τα στελέχη του Λιμενικού σώματος τα οποία μπήκαν στη μάχη… και χωρίς καμία δεύτερη σκέψη μετέφεραν άμεσα στις 14:30 το βρέφος στο νησί της Σύρου.

Στο σκάφος επέβαινε ο Λιμενάρχης Τήνου, Υποπλοίαρχος Αποστολόπουλος Βασίλειος, οποίος και διενήργησε τη διακομιδή μαζί με το στέλεχος του Λιμενικού Φανερό Ιωάννη.

Στο λιμάνι της Σύρου, βρισκόταν ήδη το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο εκλήθη από το Λιμεναρχείο Σύρου και μετέφερε ιατρό και το 8μηνο μωράκι στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση του βρέφους βρίσκεται σταθερή αλλά έχει διαφύγει το κίνδυνο. Αν χρειαστεί θα επαναλάβουμε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και είμαστε ευτυχείς που το μωράκι είναι πλέον σε καλά χέρια στο Νοσοκομείο της Σύρου, χάρη στους φύλακες Αγγέλους…οι οποίοι εκτελούν αρκετές φορές χρέη Διασωστών.