spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Το 2ο Λύκειο Γέρακα μεταξύ των 22 σχολείων στην Ευρώπη με την υψηλότερη ποιότητα ευρωπαϊκής διδασκαλίας(βίντεο)

 

 

 

Μια πολύ σημαντική διάκριση απέσπασε το 2ο Λύκειο Γέρακα, το οποίο, εκπροσωπώντας την Ελλάδα,  αναδείχθηκε μεταξύ των 22 σχολείων από όλη την Ε.Ε., με τον πιο δημιουργικό και καινοτόμο τρόπο διδασκαλίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ευρωπαϊκές αξίες.

Στο 2ο Λύκειο Γέρακα, απονεμήθηκε το βραβείο Jan Amos Comenius 2020 για την υψηλής ποιότητας διδασκαλία σχετικά με την ΕΕ, για τις δράσεις του πολιτιστικού προγράμματος «Europa for citizens: Κατανοώντας την Ένωση, την Ιστορία και την Πολυμορφία της» αλλά και για τον σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό του, ως σχολείο.

Η βράβευση έγινε από τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά και την Επίτροπο για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία, Mariya Gabriel, στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού που προκήρυξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το βραβείο απονεμήθηκε σε 22 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από όλη την ΕΕ και συνοδεύεται από έπαθλο, ύψους 8.000 ευρώ, για το κάθε σχολείο.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 2ου Λυκείου Γέρακα και τονίζει  ότι «η βράβευση σας ήρθε ως αποτέλεσμα της πολύ σημαντικής και οργανωμένης δουλειάς που γίνεται επί πολλά χρόνια, με αφοσίωση και όραμα. Αποδείξατε ακόμα ότι το δημόσιο σχολείο μπορεί να παρέχει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση. Καμαρώνουμε για το επίτευγμα σας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας, ως αρωγοί στην προσπάθεια σας, όπως και σε όλα τα σχολεία της πόλης, για να εξασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας θα γίνουν κοινωνοί των ευρωπαϊκών αξιών και θα συνδιαμορφώσουν αύριο, την «Ευρώπη των πολιτών» που οραματιζόμαστε».

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR